reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte připravil Mini ITX desky s procesory Xeon D

14.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte připravil Mini ITX desky s procesory Xeon D
Společnost Gigabyte připravila novou řadu serverových základních desek. Jde o malé modely formátu Mini ITX, které jsou již vybaveny procesory rodiny Xeon D-1500. Co nám tedy tyto ne zrovna běžné produkty nabídnou?
Gigabyte připravil celkem čtyři základní desky formátu Mini ITX se Xeon D-1500, které budeme moci použít jako základ využívající běžné desktopové komponenty, což je vidět už na první pohled. Na jedné z desek vidíme slot PCI Express x16, sloty pro paměti v modulech DIMM, porty SATA a běžné napájení z ATX zdroje. Nabídka zadních portů se ale značně liší od běžných spotřebitelských základních desek.




Gigabyte MB10-DS4


Jednak je tu model MB10-DS4 vybavený čtyřjádrovým procesorem Xeon D-1521 a dále dvěma 10Gb porty LAN pro Ethernet plus dalšími dvěma gigabitovými. Paměti DDR4-2133 MHz může nést až 128 GB a nepřekvapí podpora ECC a pak tu najdeme také šest portů SATA 6 Gbps.



Gigabyte MB10-DS0


Následuje deska MB10-DS3 s již osmijádrovým a 16vláknovým procesorem Xeon D-1541. Konfigurace ethernetových portů je stejná, což platí i pro paměťový systém a nabídku SATA portů. Deska MB10-DS1 má opět Xeon D-1521 a chybí jí dva 10Gb ethernetové porty. Nakonec zbývá deska MB10-DS0 opět s procesorem Intel Xeon D-1541, opět bez 10Gb portů, ale z hlediska pamětí a SATA portů je situace opět stejná. Všechny čtyři desky nabídnou možnosti pro vzdálenou správy prostřednictvím webového rozhraní IPMI 2.0 a IKVM.

Více se o těchto deskách dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: Gigabyte
reklama