reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Z170X-SOC Force LN2: nový supertaktovací speciál

25.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Z170X-SOC Force LN2: nový supertaktovací speciál
Především pro lámání rekordů je stvořena nová deska Gigabyte Z170X-SOC Force LN2, která by měla být již brzy vypuštěna na trh. Určena bude pro procesory Skylake, jež bude napájet svými 22 fázemi.
Ostatně 22 fází má také nedávno testovaná Gigabyte Z170X-Gaming G1, ovšem ta chce nabídnout především širokou výbavu, zatímco Z170X-SOC Force LN2 je určena pro přetaktování, a to nejlépe s využitím tekutého dusíku, který se dostal i do označení desky. Taktovat se na ní budou nejen procesory Skylake, ale také paměti DDR4. Respektive se už taktují, neboť desku si již mohl vyzkoušet profesionální overclocker HiCookie, který předvedl její potenciál taktovat paměti DDR4.





Využil k tomu již tak dost vysoko taktované moduly DDR4 4400 MHz od firmy G.Skill, které vyhnal na 4544 MHz v dvoukanálovém zapojení s využitím v té době ještě inženýrského vzorku procesoru Core i7-6700K. Nešlo o rekord, ale o hodnotu mu velice blízkou. Paměť přitom pracovala na svých 4,54 GHz při napětí 1,35 V a přitom prošla MemTestem.




"taktovací desktop" dle HiCookie - klikněte pro zvětšení -


Deska Z170X-SOC Force LN2 se řadí mezi modely formátu E-ATX, čili nebude kompatibilní s řadou počítačových skříní typu Middle Tower. V její výbavě jsou čtyři sloty PCI Express 3.0 x16, dále tři výkonné M.2 pro SSD s propustností až 32 Gb/s, čtyři SATA Express, osmikanálové audio, atd. Nejde ale zrovna o desku, kterou bychom měli chtít jako základ běžné sestavy (i vzhledek očekávané vysoké ceně), ale na druhou stranu nám nic nebrání v takovém použití. Gigabyte jako obvykle doufá, že mu takováto deska zajistí pozornost díky taktovacím rekordům, o které se jeho O/C tým obvykle pokouší na různých veletrzích. Uvidíme tedy, kam až se podaří posunout takt procesoru Intel Core i7-6700K a pamětí DDR4.

Zdroj: KitGuru
reklama