reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google testuje samořiditelná auta i v Austinu

7.7.2015, Jan Pánek, aktualita
Google testuje samořiditelná auta i v Austinu
Vývoj aut, která se řídí sama, jde více a více dopředu a hlavním vývojářem je Google, který se chce angažovat v co nejvíce odvětvích. Teď se se svými auty vydal i mimo domácí Mountain View.
Google již dlouhou dobu testuje auta, jež se řídí sama. Jedná se o trošku diskutabilní testování stejně jako v případě dronů. Mohou se objevit potíže, takže na testování těchto aut je třeba mít povolení. Toto povolení má Google v Mountain View, kde má své hlavní sídlo. Teď vypustil další samořidící se auta i jinde.

Lidé již mohou spatřit auta Googlu i v Austinu v Texasu. Tomuto kroku muselo předcházet i povolení od texaského guvernéra, Grega Abbotta, Texaského ministerstva dopravy, policie a dalších orgánů. Momentálně může Google takto testovat samořiditelná auta například v Nevadě.





A proč si Google vybral zrovna Austin? Pravděpodobně to nebude kvůli závodní trati, na které se prohánějí i vozy Formule 1. Google analyzoval dopravní podmínky a podnebí, aby našel místo, které bude jednoduše jiné než Moutain View. Austin se tedy na testování hodí.

O bezpečnost by mělo být postaráno, v autech sedí i řidiči, kteří mohou převzít řízení v případě, že auto špatně zanalyzuje situaci. Zatím se stalo 11 dopravních nehod s auty od Googlu, i když většina z nich nebyla zapříčiněna samořidícím systémem.

Jedná se o Lexusy, v tomto případě SUV, které mají nálepky, aby všichni poznali, že tato auta neřídí člověk, ale že se řídí sama.

Zdroj: Engadget
reklama