reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google zkouší přihlašování bez hesel, postačí mobilní telefon

24.12.2015, Milan Šurkala, aktualita
Google zkouší přihlašování bez hesel, postačí mobilní telefon
Společnost Google testuje novou metodu přihlašování ke svým službám, která nebude vyžadovat vkládání hesel. K přihlášení bude potřeba mobilní telefon majitele podobně jako u potvrzování bankovních příkazů.
Malá skupina uživatelů služeb Googlu nyní může zkoušet a testovat nový typ přihlašování bez nutnosti zadávat (a pamatovat si) hesla. Zatímco nyní je nutné napsat uživatelské jméno ve formě e-mailové adresy a heslo, nově postačí jen ona adresa. Na předem spárovaný telefon se poté pošle aktivační zpráva, kterou příslušně potvrdíte a systém vás následně přihlásí. Tato zpráva se tak může zasílat vždy, když se přihlašujete z jiného počítače. Bude částečně připomínat potvrzování bankovních příkazů, kdy vám na mobil rovněž přijde zpráva ohledně autorizace požadavku.


Google logo


Uživatelům přinese možnost nepamatovat si heslo (přestože pořád bude možné se pomocí hesla přihlásit), a protože dneska má skoro každý mobil pořád u sebe, neměl by to být problém. Přesto je tu háček. Pokud dojde baterie v mobilu, budete se muset na heslo horko těžko snažit vzpomenout, přitom jste třeba měsíce nikam nezadávali. Kdy se tento způsob přihlašování stane standardní možností na výběr, zatím nevíme.

Zdroj: betanews.com, eweek.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama