reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní rukavice Manus VR: ovládejte hru přímo pohybem prstů

11.3.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Herní rukavice Manus VR: ovládejte hru přímo pohybem prstů
Představeny byly rukavice, které slouží namísto herních ovladačů k headsetu pro virtuální realitu. Nemusíte se tak ničím zaobírat, stačí jen pohybovat rukama přesně tak, jako byste to dělali ve skutečnosti.
Jedná se o startup, jenž touží posunout hranice zážitku z virtuální reality ještě mnohem dál, než jsou nyní. Tým Manus VR pochází z Nizozemí a na svých stejnojmenných rukavicích pro virtuální realitu začal pracovat v roce 2014. Nyní představuje svůj výsledek. Naživo k vidění budou rukavice zanedlouho na GDC - Game Developers Conference - v San Franciscu.

Hlavní výhodou bude to, že hráč nebude muset přímo v rukou držet žádné herní ovladače nebo mačkat tlačítka, ale jednoduše bude přirozeně hýbat prsty a celou rukou - rukavice vše zaznamenají. Když bude potřeba předmět uchopit a vzít, bude to tak stejně snadné jako v reálném světě.

Manus VR budou kompatibilní s headsetem HTC Vive, který bude pro předplatitele dostupný pátého dubna 2016. Samotné rukavice budou zachycovat pohyb prstů pomocí senzorů a informace následně bezdrátově vysílat.





Celá sada bude sestávat z páru omyvatelných rukavic a speciálních držáků umístěných na zápěstí, do nichž se vsunou herní ovladače pro HTC Vive. Na baterii vydrží rukavice při používání až osm hodin a obsahují i vibrační motorek pro zpětnou vazbu.

Předobjednat si Manus VR bude možné již ve druhém čtvrtletí roku 2016, bude se ale zatím jednat o první vývojářský kit, samotné rukavice by pak k předplatitelům měly dorazit ve třetí čtvrtině tohoto roku. Případné zájemce vyjdou Manus VR na 250 amerických dolarů, což je v přepočtu něco málo přes 6000 korun bez DPH. Zatím se však ještě neví, kdy se tento herní doplněk dostane na pulty běžných obchodů.

Zdroj: engadget.com, ManusVR
reklama