reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HTC Vive bude k předobjednání od konce února

12.1.2016, Jan Vítek, aktualita
HTC Vive bude k předobjednání od konce února
Společnost HTC ve spolupráci s Valve připravila nový vývojářský kit svého headsetu, který se jmenuje Vive Pre. Dříve se s ním vůbec nepočítalo, ovšem vzhledem k pozdržení nástupu headsetu na trh nakonec byl připraven.
HTC Vive Pre by tedy měl mít k finální verzi určené pro trh velice blízko, čemuž napovídá i fakt, že 29. února odstartuje její předprodej. Oproti předchozím vývojářským verzím má být nový headset menší, komfortnější a celkově s lepší ergonomií. Jako hotové už vypadají také nové VR ovladače, jejichž polohu bude systém také sledovat, takže my budeme moci do hry či jiné VR aplikace přenést i pohyby svých rukou a ovládat jimi virtuální nástroje.





Daily Telegraph přinesl rozhovor s šéfem firmy HTC. Cher Wang byl ale dotazován především ohledně celkové finanční situace firmy HTC a všichni dobře víme, že ta aktuálně není nejlepší. Může za to především celkově klesající obliba jejích chytrých telefonů, čili HTC už není tak populární, jako kdysi bývalo. O to více Wang doufá v úspěch svého headsetu a tvrdí, že by mohl změnit současný systém vzdělávání, nakupování a dokonce i citelně zasáhnout do vědních oborů včetně medicíny. Samozřejmě si ale uvědomuje, že zatím to jsou právě chytré telefony, na nichž jeho firma stojí a padá. Zároveň však říká, že je důležité vytvořit spojení mezi nimi a různými nositelnými zařízeními a právě virtuální realitou, aby příslušné produkty mohly mezi sebou komunikovat. V tom právě vidí příležitost, která by umožnila firmě HTC odlišit se od velice silné konkurence, která dnes existuje mezi výrobci mobilních zařízení.

Je tu ale jeden velký problém, který trápí především potenciální investory. Nikdo zatím nedokáže odhadnout, jaký potenciál se skrývá v celém VR trhu. To ukáže pouze čas a především nejbližší měsíce po představení prvních headsetů. Všeobecné nadšení z nich už zchladilo představení headsetu Oculus Rift, který nebude stát 300 či 350 USD, ale 600 USD (nebo 500 GBP), až přijde na trh 28. března. A to se přitom Palmer Luckey z firmy Oculus VR dušuje, že jde ještě spíše o dotovanou cenu než o částku, na níž by jeho firma vydělávala.

Cher Wang zatím ale zmínil pouze datum, kdy odstartuje předprodej a je pravděpodobné, že se cenu headsetu dozvíme právě až na konci února. Mezitím může firma HTC ještě sledovat situaci, než vypustí do světa konečnou sumu. Má přitom jednu velkou nevýhodu. Zatímco za Oculus Rift stojí velký a bohatý Facebook, HTC je na to samo a vzhledem ke své aktuální situaci si asi nemůže dovolit na prodeji Vive nevydělávat.

Zdroj: Daily Telegraph
reklama