reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HyperX nabízí nové poloprůhledné klávesy pro ještě svítivější klávesnice

26.5.2020, Jan Vítek, aktualita
HyperX nabízí nové poloprůhledné klávesy pro ještě svítivější klávesnice
Mechanické klávesnice dnes již běžně nabízí podsvícení, a to rovnou RGB se světelnou diodou pod každou klávesou zvlášť. Jde přitom o výbavu, která není každému po chuti, přičemž HyperX nyní cílí především na ty, kterým vyhovuje.
Mechanické klávesnice jsou ze své podstaty vhodné především pro ty uživatele, kteří často píší a ocení uniformní stisk kláves s určitou odezvou, kterou si lze zvolit výběrem typu tlačítek. Tento hardware ale v posledních letech "unesli" výrobci herního hardwaru, kteří jej pevně spojili s RGB podsvícením, a to v podstatě jen proto, že právě mechanické klávesnice na rozdíl od membránových umožní využít pod každou jednotlivou klávesou jednu samostatně ovladatelnou RGB diodu. 
 
 
Problém je ten, že v drtivé většině případů končí RGB podsvícení kláves toliko u světelných efektů, které samy o sobě nemají žádný smysl, respektive největší smysl pak má to, abychom zapnuli jen stálé a nerušivé podsvícení (čest výjimkám). K tomu ale nutně není potřeba více než sto RGB diod a navíc se dá říci, že i za šera jsou kvalitní laserem vypálené popisky na nepodsvícené klávesnici vidět dobře. Čili pokud někdo nepracuje rovnou ve tmě, nemusí podsvícení vůbec ocenit, a to samozřejmě za předpokladu, že vůbec potřebuje na popisky vidět. 
 
 
Pro ostatní tu pak máme produkty jako nové "pudingové" klávesy firmy HyperX (Kingston), které jsou více než z poloviny průsvitné a pouze nahoře je klasický plast, ovšem ne ABS, ale odolnější PBT, v němž jsou zasazeny rovněž průsvitné popisky. Tyto klávesy tak ve výsledku září také do stran a i při pohledu přímo seshora tvoří tlustou světelnou mřížku. 
 
 
Není tak pochyb, že tato sada kláves v ceně 25 dolarů je určena pro ty, kterým světlo z klávesnice vyhovuje, než aby jim vyvolávalo epileptické stavy. Zpracování kláves je přitom klasické, což znamená, že jsou určeny pro tlačítka Cherry MX nebo prostě všechna ta, která využívají křížkový dřík:
 
 
Zákazník ke své sadě dostane také malé kleštičky pro snadnější vysunutí klávesy.
 
 
HyperX přitom podobné klávesy nabízí už od předchozího roku, přičemž nyní nabízí novou verzi jejich sady, která se od té první evidentně moc neliší a půjde pravděpodobně jen o font či styl popisků. Na okolních snímcích také můžete vidět jejich využití na 60% klávesnici, ovšem sada bude obsahovat dost kláves i pro dospělé klávesnice. Samozřejmě si to ale chce pohlídat, zda bude odpovídat jejich přesnému rozložení, čili tomu, zda mají velký či malý Enter, Backspace, klávesy Shift, apod. 
 


reklama