reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel mění své vedení, odchází i prezidentka

3.7.2015, Jan Vítek, aktualita
Intel mění své vedení, odchází i prezidentka
Společnost Intel ve čtvrtek ohlásila, že její vedení opustí řada důležitých pracovníků, a to v čele s dosavadní prezidentkou Renée James. Personální obměny tak zasáhnou řadu firemních divizí.
Odchod výkonných pracovníků a prezidentky společnosti Intel vypadá jako hotová věc a dotkne se například oblasti výroby, mobilních procesorů, platforem nositelných zařízení a také investic. Především se ale mluví o prezidentce Renée James, která pro Intel pracovala dlouhých 28 let a nyní chce svou firmu opustit a pracovat v jiné nejmenované společnosti na pozici výkonné předsedkyně (CEO).





Renée James tak v průběhu téměř třech desetiletí podstatně ovlivnila celou firmu a měla na starosti různé věci, jako vztahy s vývojáři operačních systémů, vývoj produktů i jejich marketing nebo software a služby. Nyní prezidentka odchází, aby dle vlastních slov udělala další krok a mohla vést vlastní společnost, což Intelu přinese další personální změny. Technology and Manufacturing Group tak bude spadat přímo pod CEO Intelu, Briana Krzanicha, což pro něj nebude problém, neboť tuto divizi dříve vedl. I jiné divize, které dříve měla na starosti James, dostanou jiné šéfy a prezidenti zastupující Intel v jednotlivých zemích se budou zodpovídat přímo Gregorymu Pearsonovi, který vede marketing. Intel se také rozhodl, že dříve nezávislou divizi McAfee starající se o zabezpečovací řešení už integruje přímo do společnosti.

Až se situace ustálí, tak odejdou další pracovníci, a to Hermann Eul, někdejší vedoucí divize Mobile and Communications a také Michael Bell z New Devices Group. To nastane nejspíše v příštím roce a je otázka, jaké změny to přinese na poli mobilních produktů Intelu, které jsou v případě chytrých telefonů a dalších populárních zařízení stále ve stínu ARMu. Dále se chystá na svou funkci rezignovat Arvind Sodhani, prezident Intel Capital, který odejde do důchodu a jeho práci převezme Wendell Brooks.

Uvidíme tedy, kdo nastoupí na pozici Renée James a také zbývá zjistit, kam se ona samotná rozhodla přestoupit. Je zřejmé, že ona samotná už má své budoucí místo zajištěno a je otázka, zda to vůbec bude mít něco společného s IT.

Zdroj: Kitguru
reklama