reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel nabízí osm nových Core i3 a Pentium

24.7.2014, Jan Vítek, aktualita
Intel nabízí osm nových Core i3 a Pentium
Intel zařadil do své aktuální nabídky desktopových procesorů celkem osm nových modelů, a to čtyři Core i3 a čtyři Pentia. Z toho jsou dvě Core i3 i Pentia označeny písmenem T, takže jde o nízkospotřebové modely.
Všechny nové procesory samozřejmě vychází z aktuální architektury Haswell, respektive Haswell Refresh, takže jde o 22nm procesory určené pro socket LGA 1150. Dle serveru CPU World mají tyto nové procesory za úkol nahradit starší modely, oproti nimž nabídnou o 100 MHz vyšší pracovní frekvenci, podporu nových desek s čipsety Intel 9 Series, přičemž budou prodávány za stejnou cenu jako staré.



uvedené hodnoty TDP v tabulce neplatí, až na procesory řady T


Pro ilustraci tu máme například Intel Pentium G3250, který nahradí starší procesor Pentium G3240 a nabídne pracovní frekvenci 3,2 GHz oproti 3,1 GHz. Tím to ale nekončí. Maximální spotřeba byla dle zveřejněné tabulky snížena ze 65 W na 53 W, ovšem oficiální stránky Intelu stále udávají 65 W, takže se s největší pravděpodobností nic nezměnilo. Novinkou je technologie Intel Secure Key, čili generátor náhodných čísel pro účely zabezpečení. Všechna nová Pentia jsou dle očekávání dvoujádrová a bez Hyperthreadingu a mají stejná grafická jádra jako starší verze.

Co se týče Core i3, pak model Core i3-4370 nahradí starší 4360 a rovněž nabídne o 100 MHz vyšší frekvenci. I zde je v tabulce uvedena nižší hodnota TDP, než jakou udává Intel (65 W), ovšem hodnoty TDP u procesorů řady T uvedené v tabulce údajům Intelu odpovídají.

Tentokrát nás tedy Intel nepřekvapil žádnou specialitkou, ale to od něj ostatně nikdo ani nečekal. Nyní se již můžeme těšit spíše na to, až dorazí nové procesory Broadwell.

Zdroj: Hexus.net
reklama