reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel pravděpodobně pracuje na zařízení pro rozšířenou realitu

7.3.2016, Kateřina Hoferková, aktualita
Intel pravděpodobně pracuje na zařízení pro rozšířenou realitu
Podle Wall Street Journal Intel pracuje na zařízení pro rozšířenou realitu. Zdá se tak, že HoloLens od Microsoftu by měl další zajímavou konkurenci. Dočkáme se skutečně tohoto zařízení pro rozšířenou realitu?
Intel by se podle všeho měl vrhnout do oblasti rozšířené reality (anglicky augmented reality = AR). Ta umožňuje přidávat do reálného prostředí imaginární objekty, které se chovají, jako by byly součástí skutečného světa, nebo promítat obrazy. To umožňuje například hraní zajímavých her, ale je zde i praktické využití při práci v průmyslu, pro různé návrhy či se takto dá na zeď promítnout třeba Skype hovor.

Intel plánuje především využít svou technologii RealSense, díky níž počítače dostanou trojrozměrný "zrak". Zařízení pro rozšířenou realitu by tak mělo být schopné rozpoznávat pohyb rukou a prstů a reagovat na gesta. Na technologii Intel RealSense je založená i "chytrá helma", kterou společnost Daqri předvedla na lednovém CESu, 3D kameru RealSense mají i některé notebooky.




Smart Helmet na CESu 2016


Samotný AR headset však nebude pravděpodobně vyroben přímo Intelem, ale společnost se bude držet tradice a dodá spíše jednotlivé komponenty a výsledný design nechá na obchodních partnerech.

O zařízení pro rozšířenou realitu od Intelu však není zatím mnoho informací. Sama společnost tuto zprávu oficiálně nepotvrdila, a k tématu chystaného AR zařízení se odmítla vyjadřovat. Zdá se však, že se tohoto zařízení od Intelu skutečně dočkáme, protože společnost chce rozšířit své pole působnosti.

Zdroj: roadtovr.com, DAQRI
reklama