reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Intel spustil portál pro optimalizaci her na HD Graphics a Iris

11.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Intel spustil portál pro optimalizaci her na HD Graphics a Iris
Integrované grafické čipy Intel HD Graphics a především Iris už dávno nejsou slabé čipy se zoufalými ovladači, na nichž 3D hry nedokáží rychle běžet nebo se vůbec správně zobrazit. Proto je čas i na optimalizace.
Intel tak spustil speciální portál, který slouží k optimalizaci her a jejich nastavení pro grafické čipy HD Graphics a Iris (Pro). Portál již běží, takže jej můžete využí k tomu, aby vaše hry na integrované grafice Intelu běžely rychleji a s vyššími detaily.





Intel to má dobře načasováno, protože právě vypustil na trh nové desktopové procesory Broadwell, které jsou vybaveny grafikou Iris Pro 6200 a ta dokáže zastínit i ty nejlepší současná desktopová APU od AMD. Už jen proto si zasloužíme, abychom měli možnost z nich vymačkat opravdu maximum.





Optimalizační systém založený na webových stránkách ale zatím nepracuje zcela nejlépe a není určen pro starší integrovaná GPU, jaká najdeme v procesorech Ivy Bridge a starších. Zatím také nepodporuje moc her, pro něž doporučuje optimální nastavení a v závislosti na typu integrované grafiky je to maximálně 65 titulů.





Systém tedy funguje tak, že si vybereme náš model procesoru, pak hru a stránky nám zobrazí doporučená nastavení, která si můžeme stáhnout jako obrázky. Nejde tedy o nic tak propracovaného jako třeba NVIDIA GeForce Experience, která dokáže stiskem tlačítka přímo upravit nastavení detailů v nainstalované hře. Intel by tedy rozhodně měl na tomto ještě zapracovat a spíše optimalizace zapracovat do ovladačů, třeba jako volitelnou součást.

Zdroj: Intel
reklama
reklama