reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingmax SMG Titan: nová generace spotřebitelských SSD

26.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Kingmax SMG Titan: nová generace spotřebitelských SSD
Společnost Kingmax si připravila novou řadu SSD pro běžné spotřebitele, a to celkem čtyři modely SMG Titan. Jedná se o 2,5" SSD využívající rozhraní SATA 6 Gbps, které dokáží téměř zcela vytížit.
Nová SSD Kingmax SMG Titan se tedy řadí mezi klasické modely s 2,5" tělem a rozhraním SATA 6 Gbps, takže je budeme moci využít v našich desktopových i mobilních sestavách. Kingmax uvádí, že SMG Titan jsou založeny na kontroleru značky SandForce, ovšem ve specifikacích neuvádí, jaký přesný model si vybral. Půjde asi o některý z rodiny SF-2200, na což ukazují i udávané nejvyšší datové přenosy, a to 550 MB/s při čtení a 520 MB/s při zápisu.





K dispozici budou modely s kapacitami 64, 128, 256 a 512 MB, přičemž je zajímavé, že všechny dosahují stejných rychlostí, které byly uvedeny výše, tedy až na 64GB verzi, která má zápis o 20 MB/s pomalejší. A pak se výrobce zmiňuje o tom, že 64, 128 a 256GB model dosahuje 75 000 IOPS při náhodném zápisu, přičemž 512GB verze dosáhne pouze 40 000 IOPS, čili dle těchto specifikací nám nejvyšší výkon nabídne 128 nebo 256GB model.

Další specifikace hovoří i podpoře NCQ a příkazu TRIM, pro korekci chyb tu jsou Error Correction Code (ECC) a Cyclic Redundancy Check (CRC) a samozřejmostí jsou pak techniky pro rovnoměrné využívání paměťových buněk, aby bylo dosaženo co nejdelší výdrže.

Kingmax na svá SSD SMG Titan nabízí tříletou záruku, ovšem o dostupnosti a cenách se nezmiňuje.

Zdroj: TZ Kingmax
reklama