reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston ohlásil Savage SSD, nástupce HyperX 3K

28.4.2015, Jan Vítek, aktualita
Kingston ohlásil Savage SSD, nástupce HyperX 3K
Kingston si připravil nové SSD řady HyperX, které dostalo označení Savage. Z názvu i vzezření nového modelu vyplývá, že jde o SSD pro běžné spotřebitele a snad to bude divoch i s ohledem na výkon.
Kingston HyperX Savage SSD by opravdu mělo být nejvýkonnější SSD v rodině HyperX, neboť nabídne rychlost čtení až 560 MB/s a zápisu až 530 MB/s, přičemž náhodné čtení a zápis (4k) mají hodnoty 100.000 as 89.000 IOPS. HyperX Savage je postaven na kontroleru Phison S10 se čtyřmi jádry a osmi kanály, který má vynikat při práci s komprimovatelnými i nekomprimovatelnými daty.





Nové SSD má za úkol nahradit na trhu už letitý úspěšný model HyperX 3K SSD a k dispozici bude ve verzích s kapacitou 120, 240, 480 a 960 GB, a to buď jako samostatné SSD nebo jako celá sada s 3,5" rámečkem, pouzdrem pro připojení přes USB 3.0, potřebnými kabely a také šroubovákem s vyměnitelnými bity.

Pokud si ale koupíte nejmenší 120GB verzi, budete se muset spokojit se zápisem maximálně 360 MB/s. Zda se liší i v hodnotách IOPS, to výrobce neuvádí. Uvádí však výdrž těchto modelů, a to jako TBW (Total Bytes Written), čili maximální objem zapsaných dat za celou životnost SSD. Model s kapacitou 120 GB má dosáhnout přinejmenším 113 TB, 240GB pak 306 TB, u 480GB to je 416 TB a konečně 960GB má 681 TB. Objem TBW tedy postupně narůstá, ale jeden by očekával, že logicky půjde přibližně o dvojnásobky, ale není tomu tak.

Nové HyperX Savage dostaly tříletou záruku, ovšem na trhu je zatím nenajdeme, tedy pokud nehledáme RAM s tímto označením.

Zdroj: techPowerUp
reklama