reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Lisa Su z AMD povídala o plánech na Zen+

18.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Lisa Su z AMD povídala o plánech na Zen+
Na Credit Suisse 19th Annual Technology, Media & Telecom Conference měla projev Lisa Su, CEO společnosti AMD, která se zmínila také o vzdálenější budoucnosti. Jde tedy o procesory generace Zen+.
Lisa Su tak potvrdila, že AMD pracuje na další generaci procesorů, kterou má pracovně pojmenovanou Zen+ a která má čítat také hi-end procesor zaměřený na servery a datová centra. Ovšem od jeho vypuštění dělí společnost AMD ještě tři až pět let práce.





Úvodní generace procesorů Zen má dorazit ještě v příštím roce, pokud vše půjde dobře a téměř jistě před jejich nástupem uvidíme na trhu nové základní desky s příslušnými sockety AMD AM4. Ty totiž budou určeny pro poslední generaci desktopových APU založených na architektuře Bulldozer. Tyto desky by mohly dorazit již v březnu, někdy po nich pak nová APU a procesory Zen pravděpodobně přijdou na trh až koncem roku. Pokud tedy vše půjde dobře.





Co tedy Lisa Su prozradila o vývoji nových procesorů? Prvotní Zen označila za pouze první krok a součást víceleté strategie, která má až časem přinést ovoce a AMD spoléhá především na to, že úspěšné budou procesory Zen+ chystané mimo jiné pro datová centra. Lisa Su chtěla především říci, že architektura Zen nebude jen něčím, co bude brzy nahrazeno, ale jde o součást dlouhodobé strategie firmy, která bude objímat všechny možné platformy. Chtěla také ubezpečit potenciální zákazníky, že se nebude opakovat zanedbaný vývoj architektury Bulldozer, která byla v případě procesorů pro datová centra následována pouze trochu vylepšeným Piledriverem. Ostatně to samé můžeme říci o desktopových procesorem AMD FX, jimž se vyhnuly následující iterace, tedy architektury Steamroller a nejnovější Excavator.

Nakonec zpráva z trochu jiného soudku, AMD vypustilo do světa ovladače Radeon Software Crimson Edition 15.12, které jsou v podstatě verze 15.11.1, ovšem s certifikací WHQL.

Zdroj: Hexus.net
reklama