reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Marvel's Blade: oznámená hra od Arkane Lyon, tvůrců Dishonored

12.12.2023, Karel Polívka, aktualita
Marvel's Blade: oznámená hra od Arkane Lyon, tvůrců Dishonored
Mezi překvapení akce The Games Awards 2023 rozhodně patřil trailer, z něhož se vyklubala upoutávka na připravovanou hru z pohledu třetí osoby o legendárním lovci upírů. Postarají se o ni vývojáři z Arkane Lyon, kteří se proslavili sérií Dishonored.
Při příležitosti 50. výročí od prvního výskytu postavy Blade v komiksu The Tomb of Dracula #10 z roku 1973 došlo teď na The Game Awards 2023 k oznámení počátku vývoje nové hry Marvel's Blade. Pracují na ní vývojáři z Arkane Studios (konkrétně divize Arkane Lyon ve Francii), kteří patří vydavateli Bethesda Softworks, jenž patří společnosti ZeniMax Media a ta patří Microsoftu. Z hlediska své produkce se proslavili sérií Dishonored a nedávno měli úspěch i se svou hrou Deathloop z roku 2021, která měla dost netradiční koncept. Druhou divizí Arkane Studios je Arkane Austin se sídlem v Texasu v USA, jejíž vývojáři mají na svědomí Prey z roku 2017 a Redfall z roku 2023.
 
 
Nicméně z výše uvedené upoutávky se o hře zatím nic nedozvíme. Její vývoj teprve začal, což znamená, že vydání je ještě hodně vzdálené. Vývojáři ale sdělili, že půjde o akčně dobrodružnou hru z pohledu 3. osoby (third person view) pro jednoho hráče, která bude cílena na dospělé publikum (mature-rated). Bude se odehrávat v Paříži, kterou zahltili upíři, a bude na Vás, abyste zastavili jejich expanzi. Na hře by mělo být vidět, že půjde o titul z produkce Arkane Lyon, což znamená, že můžeme očekávat netradiční herní mechaniky. Dinga Bakaba, herní režisér/ředitel studia Arkane Lyon, a Bill Rosemann z Marvel Games k tomu při oznámení hry dodali následující (viz video záznam níže):
 

 
Dinga Bakaba"After Dishonored and Deathloop, our first order of business was to make another very Arkane game. And when Sébastien Mitton and I had an opportunity to chat with Marvel, we said OK, let's really challenge them. Lets present a wildest take on the superhero that we both love."
 
Bill Rosemann: "...It's a mature action adventure game, single player where you get to play Blade your way. For true believers it's a dream come true."
 
Geoff Keighley: "Why this character?"
 
Dinga Bakaba: "Well, he is the Daywalker. Half man, half vampire, torn between the warm society of the living and the rushing power of the undead and as a kid of mixed origins, his dual heritage resonated with me. So YES, it is a DREAM to be making a game about BLADE in PARIS, my hometown..."
 


Dinga Bakaba | CZ: "Po Dishonored a Deathloopu přišel čas na vytvoření další hry, která by odpovídala našemu stylu. A když jsem se Sébastienem Mittonem měl možnost mluvit s lidmi z Marvelu, řekli jsme si OK, pojďme je opravdu vyzvat. Pojďme jim představit nejdivočejší pohled na superhrdinu, kterého oba milujeme."

Bill Rosemann | CZ"...Je to vyspělá akční dobrodružná hra pro jednoho hráče, kde můžete hrát Bladea po svém. Pro opravdové nadšence je to splněný sen."
 
Geoff Keighley | CZ: "Proč tato postava?" 
 
Dinga Bakaba | CZ: "Je to denní chodec. Napůl člověk, napůl upír, rozpolcený mezi vřelou společností živých a silou nemrtvých a už v dětství ve mě díky mému vlastnímu smíšenému původu rezonovalo jeho dvojí dědictví. Takže ANO, je to pro mě SEN tvořit hru o BLADEOVI v PAŘÍŽI, mém rodném městě...."
 

 
 
Ještě se pozastavíme u Dinga Bakaby, jelikož právě pod jeho taktovkou vznikl i Deathloop. Pro více informací o jeho působení v oblasti herního vývoje doporučuji např. tento rozhovor na gamesindustry.biz. Díky němu by tak hra Marvel's Blade mohla přinést další neobvyklý herní zážitek. Až se objeví nějaké nové informace, budeme se jim věnovat.
 
Zatím nebylo stanoveno ani přibližné datum vydání a nebyly uvedeny ani platformy, pro které by hra měla vyjít. Jelikož Arkane Lyon/Arkane Studios patří Microsoftu, je jasné, že hra vyjde pro PC a Xbox, takže je otázka, zda se dočkají i hráči na PlayStationu, kolem čehož se teď z různých zdrojů množí spekulace, ale oficiální informace, zda půjde o exkluzivitu pro PC a Xbox, zatím není k dispozici.
 
Zdroje: Bethesda, Marvel
Jste na tuto hru o Bladeovi zvědaví?
V anketě šlo hlasovat od 12.12.2023 do 12.1.2024. Počet hlasujících: 8
Ano, Blade patří mezi mé nejoblíbenější postavy!63 %
Ano, obecně mám rád postavy od Marvelu.0 %
Zatím nevím, počkám si na další informace.38 %
O postavě se jménem Blade slyším poprvé.0 %
Ne, obecně nemám rád postavy od Marvelu.0 %
Ne, nesnáším postavu Bladea!0 %
Ne, nemám rád tématiku s upíry.0 %
Ne, protože Bethesda!0 %
reklama