reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Live Custom Domains: Google Apps zdarma?

16.4.2013, Radan Tuhý, návod
Microsoft Live Custom Domains: Google Apps zdarma?
Chcete mít e-mail na vlastní doméně zdarma? Vyzkoušejte Live Custom Domains od Microsoftu. Jedná se o plnohodnotnou alternativu Google Apps, ovšem s tím rozdílem, že za ně nemusíte platit. V dnešním článku se dozvíte vše potřebné.
Kapitoly článku:
Aby bylo možné použít doménu k registraci této služby u Microsoftu, je nejprve nutné mít korektně zaregistrovanou samotnou doménu u některého z registrátorů. Proces registrace domény jsme popsali v první kapitole našeho článku Vše o Google Apps - 2. díl: Doména a konfigurace. Postup registrace domény je stejný, proto uvádíme pouze odkaz na již popsaný proces.

Jakmile máme doménu korektně zaregistrovanou, můžeme přistoupit k dalšímu kroku, kterým je zaregistrování domény u Microsoftu. To provedeme tak, že přejdeme na adresu domains.live.com a klikneme na odkaz Get Started.





V tomto bodě jsme vyzváni k zadání domény, se kterou si přejeme službu zaregistrovat. Vložíme tedy název naší domény do formuláře a přesvědčíme se, že je zatržená volba Set up Outlook.com for my domain. Tím dojde k tomu, že budeme v budoucnu schopni vytvářet emaily v podobě cokoli@nasedomena.cz.





Dalším krokem je specifikace účtu, který bude sloužit k administraci souvisejících služeb a budoucích uživatelských účtů. Za tímto účelem lze buď vytvořit zcela nový účet (již na vlastní doméně), případně máme možnost přihlásit se již existujícím účtem u Microsoftu. Pro naše účely vytvoříme účet nový.





K vytvoření účtu poslouží poměrně typický formulář, který odpovídajícím způsobem vyplníme a následně námi vložené údaje potvrdíme.





Po registraci účtu se vrátíme zpět k bodu, ve kterém jsme zvolili tvorbu nového účtu a vybereme již existující účet. Jelikož jsme již přihlášeni, dostaneme se tak k závěrečnému potvrzení registrace a odsouhlasení podmínek.





Tímto krokem jsme dokončili naši úvodní registraci a můžeme plynule přejít k dalšímu kroku, kterým je ověření domény a související konfigurace DNS u registrátora.
reklama