reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zaplatil ženě $10000 za nechtěný upgrade na Windows 10

27.6.2016, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft zaplatil ženě $10000 za nechtěný upgrade na Windows 10
Společnosti Microsoft se trochu vymstila strategie vynucených upgradů na nový operační systém. Byla na něj podána žaloba a uživatelka počítače s nechtěně nainstalovanými "desítkami" získala od Microsofotu částku $10000.
Microsoft už svou nevybíravou politikou upgradu na Windows 10 naštval nemálo uživatelů. Teri Goldsteinovou naštval tak, že na Microsoft podala žalobu a ten souhlasil se zaplacením $10000. Přitom jde o případ, který se stal na začátku existence tohoto operačního systému, kdy ještě vynucování přechodu nebylo tak agresivní jako dnes. Teri tvrdí, že nikdy žádný upgrade nechtěla a ani nevěděla, že Windows 10 existuje, což se změnilo tehdy, když se systém sám nainstaloval. Od té doby počítač padal, byl nestabilní a majitelka nemohla provozovat své podnikání.


Microsoft Windows 10 logo


Zažalovala tedy Microsoft za ušlý zisk a cenu nového počítače. Windows chybu nepřiznal, ale svolil k zaplacení, neboť dle zástupců společnosti nechtěl podstupovat vleklý soudní proces. Microsoft chce dále studovat okolnosti tohoto nechtěného upgradu. Uvidíme, zda se nyní budou množit další žaloby, neboť nechtěných upgradů budou jistě miliony. Bude-li pokračovat s agresivní politikou jako byla poslední dobou např. nemožnost zavřít okno s upgradem, je to docela dobře možné.

Zdroj: pcworld.com, geek.com


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama