reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft zjednodušil a vylepšil Windows Store

14.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft zjednodušil a vylepšil Windows Store
Společnost Microsoft, která v minulém měsíci přišla s velkou aktualizací operačního systému Windows 8.1 známou pod prostým označením Update či Update 1, nyní předělala také obchod Windows Store.
Microsoft se tedy rozhodl předělat uživatelské rozhraní svého virtuálního obchodu s aplikacemi, a to tak, aby pohyb v něm byl jednodušší. Dle vlastních slov tak využil zpětnou vazbu od uživatelů, a ti tak ve Windows Store mají najít kýženou aplikaci jednodušeji. A navíc má nová verze lépe vyhovovat těm, kteří používají klávesnici a myš, tedy ne dotykovou obrazovku, což je něco, co v poslední době slyšíme ve spojení s operačním systémem Windows 8.1 stále častěji. Microsoft se tedy salámovou taktikou postupně vrací k rozhraní systému Windows 7.




nový Windows Store


Pokud se podíváme na vzhled staré a nové verze, pak je zřejmé, že u té nové se na jednu obrazovku vejde více informací, respektive větší nabídka. Navíc přibyla stále viditelná horní lišta s odkazy na nejlepší aplikace, kategorie, kolekce aplikací a nastavení uživatelského účtu. Microsoft tedy postupně přichází na to, že ne každý se rád kouká na poloprázdnou obrazovku a vyvolává poschovávané položky.




starý Windows Store


Microsoft prý zaměstnal "celý tým expertů", kteří tvoří kolekce, čímž pomáhají uživatelům objevovat nové aplikace. Příkladem je Getting Started Collection, která obsahuje řadu nejznámějších a nejvíce stahovaných aplikací, u nichž se předpokládá, že je bude chtít téměř každý. Dále tu jsou tematické kolekce vztahující se k hudbě, cestování, sportům, atd. A zapomenout nesmíme také na kolekci Red Stripe Deals, která obsahuje nabídku šesti neustále aktualizovaných aplikací, na něž je 50% sleva.

Další změna se týká toho, že aplikace dostupné pro Windows a Windows Phone mohou být využity tak, že si je zakoupíme jen jednou, ale nainstalovat je budeme moci na více zařízeních, tedy třeba na počítači a mobilním telefonu. Nicméně to musí vývojáři předem povolit a pokud tak učiní, uživatel uvidí u dané aplikace následující ikonku "multi-device".





Nová verze Windows Store se automaticky nainstaluje těm uživatelům, kteří již provedli aktualizaci na Windows 8.1 Update.

Zdroj: Hexus.net
reklama