reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mouse-Box: myší počítač z Polska

21.1.2015, Jan Vítek, aktualita
Mouse-Box: myší počítač z Polska
Počítač zabudovaný v klávesnici není žádnou novinkou, však v takové podobě se vyráběly některé z nejstarších počítačů, které jsme si mohli běžně pořídit do domácnosti. Mouse-Box je však počítač umístěný v jiné běžné periferii.
A touto periferií je počítačová myš, do níž doposud nikoho nenapadlo umístit počítač (pokud se nemýlím), ačkoliv se k tomu přímo nabízí. Představte si tedy, že přijdete k někomu na návštěvu a k myši si připojíte třeba jen monitor či televizor a budete mít k dispozici svůj osobní počítač. Zde ale nutně vyvstane otázka kabeláže, však v případě myši není zrovna vhodné, aby k ní vedlo několik kabelů. Jak to tedy mají vymyšleno polští tvůrci počítače Mouse-Box?





Za Mouse-Box stojí malý start-up skládající se z pěti lidí, kteří se rozhodli do myši vměstnat hardware založený na 1,4GHz čtyřjádrovém procesoru s architekturou ARM, na němž tak bude moci běžet Android, Chrome OS nebo některá z distribucí Linuxu. Vedle toho bude myš vybavena 128 GB paměti typu flash, nezbytná bude Wi-Fi (verze 802.11b/g/n) a pak se počítá také s akcelerometrem a gyroskopem. Co se týče rozhraní, pak v přední části vidíme dva porty USB 3.0 a jeden micro-HDMI. Zapojit tedy do ní budeme moci až tři kabely, ovšem pro zapojení počítače by snad měl být zapotřebí pouze HDMI.




vizualizace základní desky určené pro Mouse-Box


Však i HDMI může počítač zásobit energií, ovšem autoři mluví také o tom, že by napájení bylo zajištěno induktivně, tedy se stejným principem jako bezdrátové nabíjení mobilních telefonů. Volitelně se zde však uplatní také baterie.

Mouse-Box from Mouse-BoxOfficial on Vimeo.


Zatím není jasné, zda Mouse-Box bude vybaven také rozhraním Bluetooth, ovšem to je pravděpodobné, protože moderní moduly s Wi-Fi obvykle mají ve výbavě právě i Bluetooth. Není také jasné, kdy a zda vůbec se tento produkt dostane na trh. Propagační video ani informace na stránkách tohoto projektu neuvádí žádný časový rámec a ani cenu a namísto toho oslovuje diváka, aby informace o projektu šířil dále. Může tak jít o krok, jímž si autoři chtějí zajistit pozornost před spuštěním příslušného projektu na crowdfundingovém serveru. To uvidíme až časem.

Zdroj: Mouse-Box

reklama