reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Z87 MPower MAX AC: deska s výkonným Wi-Fi a BT 4.0

21.1.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI Z87 MPower MAX AC: deska s výkonným Wi-Fi a BT 4.0
MSI si připravilo novou výkonnou základní desku Z87 MPower MAX AC, která chce nabídnout kvalitní napájení procesorů Haswell, ale také integrovaná rozhraní Wi-fi 802.11ac a Bluetooth 4.0. Ethernet pak obstará čip Killer.
MSI Z87 MPower MAX AC je tedy deska založená na čipové sadě Intel Z87 Express a socketu LGA 1150 pro procesory aktuální generace Haswell. Do její speciální nabídky patří malá přídavná deska vybavena jistým "komunikačním procesorem" od Intelu, který v sobě integruje rozhraní Wi-Fi 802.11ac s propustností až 867 Mbps v pásmu 5 GHz a také rozhraní Bluetooth 4.0. MSI k tomu dodá i dvojici antén.





Deska samotná je laděna do černé barvy s jasně žlutými doplňky. Žlutá je i čára oddělující audio komponenty, čili kodek a potažmo sluchátkový zesilovač schovaný v malé krabičce s označením Audio Boost, nad níž jsou pak příslušné kondenzátory. MSI tím chce zdůraznit, že audio komponenty stojí stranou od ostatních obvodů na desce, a slibují tak nízké rušení.





Z87 MPower MAX AC má dále ve výbavě 20fázové VRM napájení procesoru, čtyří sloty pro DDR3 DIMM, tři sloty PCI Express 3.0 x16 s obvyklými konfiguracemi x16/NC/NC, x8/x8/NC nebo x8/x4/x4. Zbytek portů jsou PCI Express 2.0 x1 a jeden mPCIe připojené na čipovou sadu.

Úložná zařízení můžeme připojit na osm portů SATA 6 Gbps (dva obstará samostatný řadič) a o ethernetové připojení se zde postará známý Killer E2205. Nakonec tu máme dva HDMI a jeden DisplayPort, celkově deset USB 3.0 a osmikanálové HD Audio se sluchátkovým zesilovačem.

O ceně a dostupnosti se sice zpráva nezmiňuje, ale deska se již ukázala v prvních obchodech s cenou mírně pod 6000 Kč s daní.

Zdroj: techPowerUp
reklama