reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nejsledovanější hry na YouTube? Jasně vede Minecraft

15.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Nejsledovanější hry na YouTube? Jasně vede Minecraft
YouTube tento týden oslavil již deset let své existence a při této příležitosti byly zveřejněny i zajímavé statistiky, mezi něž patří i desítka nejsledovanějších her, tedy z nich zaznamenaných videí. A mezi nimi vede Minecraft.
Na blogu o trendech na YouTube se tedy v poslední době objevila řada zajímavých žebříčků, mezi nimiž je i seznam her, které jsou na YouTube nejčastěji sledované ve formě videí. Srovnáván byl konkrétně tzv. watchtime, čili celkový čas sledování videí všemi uživateli. Je tedy zřejmé, že jasnou výhodu má ta hra, která má na YouTube co nejvíce videí.





Minecraft jich přitom má neuvěřitelných 42 milionů, což ukazuje na to, jak moc je tato hra oblíbená. Na YouTube tak dokázala překonat i sérii Grand Theft Auto, Call of Duty nebo hru DOTA2. Minecraft je navíc na YouTube druhým nejvyhledávanějším termínem a v posledním roce překonal i populární hvězdy jako Beyonce nebo Taylor Swift. Není tak divu, že samotný Microsoft uvolnil 2,5 miliardy dolarů na to, aby si v minulém roce pořídil vývojářskou firmu Mojang, která stojí za Minecraftem. Žebříček nejsledovanějších herních videí je tedy následující a zahrnuje jednotlivé hry (Minecraft, DOTA2), ale i celé série (CoD, FIFA):
  1. Minecraft
  2. Grand Theft Auto
  3. League of Legends
  4. Call of Duty
  5. FIFA
  6. Garry’s Mod
  7. The Sims
  8. Five Nights at Freddy’s
  9. Puzzles & Dragon
  10. Dota 2


Zdroj: YouTube

reklama