reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nováček Riotoro ukazuje své herní náčiní

31.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Nováček Riotoro ukazuje své herní náčiní
Riotoro je firma, kterou si založila parta nadšenců a bývalých pracovníků firem jako NVIDIA nebo Corsair. Vznikla teprve v roce 2014 a letos se pustila do tří pro ni nových katerogií na PC trhu. Co nabízí?
Společnost Riotoro na Computexu představila novinky z oblasti herních periferií, napájecích zdrojů a také bezúdržbových vodních chladičů. Tato firma si zatím nenašla cestu na náš trh a otázka je, zda vůbec někdy nalezne, ale i tak se můžeme podívat na její nabídku.





Riotoro Ghostwriter RGB je mechanická klávesnice vybavená tlačítky Kailh Brown, která jsou podobná svému vzoru Cherry MX Brown a navíc má pod každým RGB LED s libovolně nastavenou barvou, a to pro každou klávesu zvlášť. Firma chce dále zaujmout spodní základnou vyrobenou z broušeného hliníku, dále odpojitelným USB kabelem s pletenou bužírkou a jedním USB portem pro připojení další periferie či třeba flash disku. Odpojitelná je také podložka pod zápěstí, která drží na místě díky magnetům.





Dle obrázků to zatím vypadá, že klávesnici ve fyzické podobě firma Riotoro zatím nemá, protože spíše než fotografie jde o renderované snímky. Vedle mechanické verze bude ještě k dispozici model Ghostwriter Standard s hybridními membránovými tlačítky a pouze 8 odstíny podsvícení. Oba modely mají společný zmíněný USB konektor, pak N-key rollover, 1ms odezvu, funkce pro ovládání zvuku a multimédií a podložku pod zápěstí. Na trh mají dorazit někdy v druhé polovině roku.

Pak tu je optická herní myš Uruz V2, jejíž fotografie zatím ani nebyly ukázány, ale měla by stavět na starším modelu Uruz. Pochlubí se rozlišením 4000 dpi, RGB podsvícením, 6 programovatelnými tlačítky, hliníkovým kolečkem, 1000Hz dotazovací frekvencí, měkkým povrchem a za cenu 40 dolarů se chystá na trh v třetím čtvrtletí.





Riotoro Bifröst čítá dvojici vodních chladičů, přičemž jeden má tenký 240mm radiátor a druhý tlustší 120mm radiátor pro dva ventilátory. Výrobce slibuje dlouhé a dobře ohebné trubičky, nový vodní blok, jednoduchou instalaci a pětiletou záruku. Pro první model platí cena 100 USDa druhý přijde na 85 USD.





Nakonec tu máme opět nezobrazené zdroje Riotoro Onyx a Enigma. Řada Onyx bude k dispozici ve 450, 650 a 750W modelech s certifikací 80 Plus Bronze, částečně modulárním systémem kabeláže a, jak jinak, slibují kvalitní japonské kondenzátory a ventilátory, což završují tříletou zárukou. Zdroj Enigma je k dispozici pouze ve 750W verzi a má oproti Onyx ventilátor s Hydro ložisky a pětiletou záruku. Za zatím neuvedené ceny tyto zdroje dorazí ve třetím čtvrtletí.

Zdroj: Hexus.net
reklama