reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Oculus Rift CV1 potřebuje také 4 USB a 64bitové Windows

18.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Oculus Rift CV1 potřebuje také 4 USB a 64bitové Windows
V květnu letošního roku přišla společnost Oculus VR se seznamem hardwarových požadavků pro headset Oculus Rift CV1, které mimo jiné čítaly také dva porty USB 3.0. Tento počet se nyní zdvojnásobil a vyžadovány jsou také 64bitové Windows.
Přesněji řečeno, pro Oculus Rift budeme potřebovat uvolnit celkem tři porty USB 3.0 plus další USB 2.0 a vedle toho doporučené hardwarové specifikace čítají kartu úrovně GeForce GTX 970, procesor Core i5-4590 a 8 GB operační paměti. Nicméně abychom si zahráli opravdu kvalitně, počítejme raději s ještě výkonnější grafickou kartou.





Můžeme se tedy ptát, na co bude potřeba takové množství USB portů. Headset Oculus Rift ve verzi DK2, která je už nějakou dobu k dispozici vývojářům i nadšencům, potřebuje pouze dva USB porty, a to jeden pro headset samotný a druhý pro kameru. Zatím není zcela jasné, na co ty dva ostatní budou, přičemž někteří říkají, že může jít o připojení dalších kamerového senzoru, dále tu máme audio, sledování pohybu a také se plánuje, že headset bude dodáván s herním ovladačem z konzole Xbox One. Jeden z USB portů by tedy mohl posloužit pro jeho bezdrátový adaptér.

Dále tu máme požadavek na operační systém, a to Windows 7 nebo novější, ovšem pouze v 64bitové verzi. Ale to je ostatně zřejmá věc, když požadavky čítají alespoň 8 GB paměti, které 32bitový systém zdaleka nedokáže využít. První běžně dostupný headset Oculus Rift očekáváme ke konci prvního kvartálu příštího roku.

Zdroj: KitGuru
reklama