reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ozone Neon 3K: dokonalá herní myš?

3.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Ozone Neon 3K: dokonalá herní myš?
Společnost Ozone si připravila novou herní myš, při jejímž popisování nešetří superlativy. Model Neon 3K je označena za dokonalou herní myš, která má mimořádný výkon a je nepřekonatelně přesná. My se ale podíváme na fakta.
Ozone Neon 3K má souměrné tělo, což platí i pro rozmístění tlačítek, takže stejně dobře zapadne do levé i pravé ruky. Znamená to tedy, že boční tlačítka jsou nejen nalevo, ale i napravo a pak tu máme dvě hlavní tlačítka (ta mají spínače Omron), kolečko a jedno tlačítko přímo nad ním. Celkově je tu tak osm tlačítek, z nich jsou všechna programovatelná. Tělo myši má rozměry 125 x 65 x 36,8 mm a hmotnost se pohybuje mezi 110 a 130 gramy, což je pozoruhodný rozptyl.





Na pozici senzoru si v Ozone vybrali optický Pixart 3320 s maximálním rozlišením 3500 dpi, což na dnešní dobu není mnoho, ale daleko důležitější je přesnost, schopnost pracovat na různých typech povrchů a zvládat rychlé pohyby. Ozone dle svých slov chtěli vytvořit především spolehlivou herní myš, což ale prověří až čas. Samozřejmostí je nastavení dotazovací frekvence až na 1000 Hz. Nastavení tlačítek se bude ukládat do palubní 128kB paměti a zapomenout nesmíme na to, že různá nastavení budeme moci identifikovat díky šesti barvám podsvícení.

Neon 3K zcela jistě není "dokonalá herní myš" z hlediska výbavy. Existují i daleko lépe obdařené myši, ale rozumný uživatel obvykle ocení především to, zda se mu zakoupený kousek za půl roku nezačne rozpadat pod rukama nebo zda se nezačnou nadměrně opotřebovávat teflony. Pokud tedy bude Neon 3K "držák", může být pro leckoho dokonalou herní myší. Jen bych osobně ještě poukázal na to, že modely s tělem vhodným pro praváky i leváky často svým tvarem neuspokojí ani praváky a ani leváky. Zrovna leváci si ovšem moc vybírat nemohou, ale praváci mají možnost koupě mnoha různých modelů, které mají pro ně vhodnější tvar.

Ozone Neon 3K přijde na trh 25. května a stát bude 35 eur.

Zdroj: TZ Ozone
reklama