reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ozone Strike Battle: malá mechanická herní klávesnice

6.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Ozone Strike Battle: malá mechanická herní klávesnice
Španělský výrobce Ozone Gaming si připravil herní klávesnici Strike Battle, která je určena pro hráče a nabízí jím malé rozměry a výběr mezi celkem sedmi typy mechanických tlačítek od firmy Cherry.
Ozone Gaming si tedy připravil klávesnicovou novinku s celkovým označením Strike Battle Compact Mechanical Gaming Keyboard. Ta jako naprostá většina ostatních využívá tlačítka Cherry MX, přičemž uživatel si může vybrat mezi modely MX red, MX blue, MX black, MX brown, MX green, MX clear a MX white, takže je k dispozici celkem sedm verzí. Nicméně bych se osobně divil, kdyby u nás byly v nabíce obchodů všechny tyto verze.





A jak je vidět z fotografií, klávesnice opravdu není velká a zabírá jen nezbytný prostor, aby tlačítka měla na čem sedět. Jedná se také o jednu z tzv. tenkeyless klávesnic, což znamená, že nemá numerický blok. Podobné modely nabízí i jiné firmy, především tedy Cooler Master pod značkou CM Storm.





Hlavní tělo klávesnice je vyrobeno z hliníku, klávesy samotné mají vydržet 50 milionů stisků a mají ve všech případech červené podsvícení. Nejsou tu také žádné speciální klávesy, ale můžeme využít ty běžné pro naprogramování maker do celkem pěti profilů. Pro jejich uložení poslouží 65 kB integrované paměti. Ta si dále může zapamatovat nastavenou dotazovací frekvenci 125 až 1000 Hz a pak je tu ještě jistá hodnota "Keys effective time" nastavitelná na 1 ms až 16 ms. Nechybí ani NKRO (N-key rollover).

LED podsvícení může být vypnuté, zapnuté na 30, 70 a 100%, pulzovat nebo budou podsvíceny pouze klávesy QWEASD, Esc a šipky. Rozhraní klávesnice je dle očekávání USB, její rozměry jsou 351 x 123 x 35 mm a hmotnost 685 gramů.

Zdroj: TZ Ozone Gaming
reklama