reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Project Morpheus přijde s více než 20 hrami

16.6.2015, Jan Pánek, aktualita
Project Morpheus přijde s více než 20 hrami
Podle aktuálních zpráv má nový headset pro virtuální realitu přijít v první polovině roku 2016 za několik set dolarů. Ve vývoji je asi 30 her nejrůznějších druhů, ale ne všechny budou hotové při představení.
Na E3 jsme se dočkali dalších podrobností ohledně nového headsetu pro virtuální realitu, Projectu Morpheus, od Sony. Jen připomenu, že je headset určen pouze pro PlayStation 4. Na konferenci jsme se dočkali potvrzení starších informací, jako že má headset přijít na trh v první polovině příštího roku. Ale vypadá to, že k němu bude už v té době k dostání velké množství her.

"Jsem šokován, jak daleko jsou ve vývoji," řekl Adam Boyes, vice prezident pro vztahy vývojářů a vydavatelů Sony. "Myslíte, že se vytvoří čtyři skupiny her - sportovní, střílečky, akční a ostatní - to ale není tento případ. Protože výrobci mají skvělý přístup k nástrojům pro VR, můžou se soustředit na cokoliv."





To v praxi znamená, že hry budou opravdu rozmanité, například se objeví puzzle nebo hry po síti, které bude možno hrát s přáteli. Dokonce se objeví i hry, jež bude možno hrát na konzoli, ale na konzoli ve virtuálním světě. Zda něco takového dokáží hráči ocenit, je otázkou, ale je to každopádně zajímavý směr, kterým se může herní svět vyvíjet.

Další důležitou zprávou je, že Sony naznačilo cenu VR headsetu. Společnost prohlásila, že zařízení bude stát 'several hundred dolars', což přesně znamená více než jedno sto, ale ne mnoho set dolarů. To může znamenat cenu od 200 dolarů do cirka 700 dolarů (4 800 - 17 000 Kč bez DPH).

Zdroj: Wired
reklama