reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Razer na své OSVR ulovil 13 nových partnerů

11.2.2015, Jan Vítek, aktualita
Razer na své OSVR ulovil 13 nových partnerů
Razer, výrobce herních periferií, na veletrhu CES na začátku tohoto roku představil iniciativu OSVR - Open Source Virtual Reality jako protipól především pro Facebook a Oculus VR. Nyní pro ni získala 13 nových partnerů, což je jistě dobrá zpráva.
Headset virtuální reality Oculus Rift, který je nyní vyvíjen pod křídly Facebooku, potřebuje konkurenci jako sůl. Tohoto úkolu se rozhodl zhostit Razer, známý výrobce herních periferií, který si ale dobře uvědomil, že velkému Facebooku může jen těžko konkurovat. Přišel tedy s iniciativou Open Source Virtual Reality, z jejíhož názvu vyplývá, že se do ní mohou zapojit všichni. Nyní se tak seznam firem, které se rozhodly do OSVR přispět, již rozrostl na 38.





Razer OSVR je tak něco, s čím je třeba ve světě virtuální reality vážně počítat a je dost dobře možné, že nakonec půjde o stěžejní headsety pro herní účely. Právě Oculus Rift byl totiž od začátku vyvíjen jako herní náčiní, však za ním stojí i legenda John Carmack, který kvůli tomu opustil svůj id Software. Ovšem poté, co firma Oculus VR byla akvizována Facebookem, se už o jejím původním zaměření značně pochybuje. A i kdyby své cíle nijak nezměnila, stejně není vhodné, aby neměla zdravou a dravou konkurenci, kterou se tedy snaží zajistit Razer a jeho desítky partnerů.


OSVR má být tedy především o hrách a zahrnovat má jak hardware, tak software a potřebná API, která budou k dispozici i pro vývojáře počítačových her. Jak Razer říká, OSVR má být ve světě virtuální reality to, co je Android ve světě telefonů a tabletů. A kdo všechno tedy podporuje OSVR? Zapojily se firmy jako Intel, Unity, Gearbox nebo Bosch, přičemž mezi čerstvě dorazivší patří Cyberith, Impulsonic, Jaunt, Lucidscape, Pixel Titans, SoftKinetic, Sonic VR Tactical Haptics, Tammeka Games, VisiSonics nebo VR Bits.

Zdroj: Hexus.net

reklama