reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Thermaltake Chaser MK-1: herní velikán

15.7.2011, Jan Vítek, recenze
Thermaltake Chaser MK-1: herní velikán
Společnost Thermaltake v těchto dnech na svých stránkách propaguje především svou novou počítačovou skříň Chaser MK-1, kterou si nyní vyzkoušíme i my. Jedná se o prostorný model pro výkonné sestavy, jenž nabízí také agresivní design a nadstandardní prvky.
Společnost Thermaltake nám pod označením Chaser MK-1 nabízí velkou a moderní počítačovou skříň, která se bude dobře hodit pro objemné herní sestavy, které potřebují vzdušnost a výkonné chlazení. Její zpracování je jinak celkem klasické, ale s využitím moderních prvků. Její vzhled je zase agresivní, velmi členitý a plný detailů, jako jsou světle modré plasty, divoce tvarovaná kontrolka u tlačítka Power nebo i boční okno.


- klikněte pro zvětšení -

Thermaltake k výrobě svého Chaseru použil 0,8mm tlustý plech z oceli SECC, černý plast a také perforované kovové panely, což je dnes celkem běžná sestava. I bez nasazených bočnic je konstrukce velmi odolná, plechy jsou zaobleny nebo zahnuty, abychom se nemohli pořezat, a tak můžeme být spokojeni.

Ke spokojenosti rovněž poslouží prachové filtry umístěné před všemi rošty ventilátorů určených k nabírání čerstvého vzduchu, velmi dobře vybavený I/O panel s dokovací stanicí pro 2,5" i 3,5" pevné disky či SSD s rozhraním Serial ATA, konektory USB 3.0 a ovládáním ventilátorů. Uvnitř je dostatek místa pro vysoké procesorové chladiče i dlouhé grafické karty a chlazení je rovněž dobře zajištěno s využitím i 200mm ventilátorů.



Nevýhodou je, že bočnice se nasazují poněkud obtížně a také se budete muset poprat s nepoddajnými kabely vedoucími od předních konektorů, které jsou snad až příliš dlouhé. Pozor si také budete muset dát na to, abyste si neutrhli packy, za něž drží přední i horní plastový panel. A také se připravte na to, že za Chaser MK-1 zaplatíte téměř 5000 Kč, což je ve srovnání s takovým Corsair Graphite Series 600T za 3100 Kč příliš.


Kvalitní zpracování a pevná konstrukce
Vyšší cena
Výbava a moderní prvky
Uchycení bočnic
Dostatek prostoru a výkonné chlazení
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 4 800 Kč s DPH


Za zapůjčení skříně Chaser MK-1 děkujeme Thermaltake.

reklama