reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair 600T: kvalitní krasavec

12.7.2011, Jan Vítek, recenze
Corsair 600T: kvalitní krasavec
Společnost Corsair nám zaslala na otestování svou počítačovou skříň z Graphite Series. Jedná se o model 600T, který byl představen na konci minulého roku a letos se dočkal své bíle zbarvené verze. Podívejme se tedy na to, co nám Corsair 600T nabídne.
Počítačová skříň Corsair Graphite Series 600T je promyšleným kusem hardwaru, na němž můžeme jen těžko hledat větší nedostatky. Jedná se o většího zástupce skříní Middle-Tower, v němž se najde dostatek místa pro objemnou počítačovou sestavu složenou i z velkých komponent. Problémy tak nebudete mít ani s 200 mm vysokými procesorovými chladiči nebo s 35cm kartami (díky odnímatelným šachtám by mohly být i delší).




Ocenění TREFA získává Corsair Graphite Series 600T za kvalitní zpracování
a pěkný design, praktičnost, regulaci chlazení a moderní výbavu.


Skříň byla vyrobena z 0,8mm plechu SECC s černou metalízovou povrchovou úpravou a stejné zbarvení mají i pevné plastové části, jež najdeme všude na povrchu kromě bočnic. Celkové zpracování je velmi pěkné a čisté, skříň je pevná a uživatelsky přívětivá. Příkladem mohou být snadno odnímatelné krycí panely ventilátorů i prachové filtry, velmi dobře zpracované uchycení bočnic, praktický zámek levé bočnice, možnosti pro správu kabeláže, užitečný systém napájení a regulace otáček ventilátorů a zapomenout nesmíme ani na velké množství horních I/O portů.

Systém chlazení se skládá z již předinstalovaných dvou 200mm ventilátorů (bílé podsvícení pomocí LED) a jednoho 120mm ventilátoru. Ty můžeme, ale nemusíme napojit na zmíněný regulátor otáček. Na chlazení klasických sestav s jednou kartou a jedním či dvěma disky bude bohatě stačit přední a zadní ventilátor, přičemž ten vrchní se bude hodit spíše na posílení průtoku vzduchu skrz velmi naplněnou skříň. Můžeme také říci, že skříň je i se všemi zapnutými ventilátory jen málo hlučná.





A co nevýhody? Osobně jsem jich nenašel moc a nejde o žádné podstatné záležitosti. Týká se to především kabelů vedoucích k panelu s porty a tlačítky, které jsou příliš objemné, nepoddajné, a těžko se uklízí. Dále bych také ocenil možnost zapojení portu USB 3.0 na header u moderních základních desek (stačila by redukce) a pak by mi k úplné spokojenosti scházely lépe zpracované rošty ventilátorů. Jsou tu totiž dle mého názoru zbytečné mřížky, které jen zbytečně překáží, snižují průtok vzduchu a zvyšují hlučnost, ovšem to je problém drtivé většiny dnešních skříní.

Corsair Graphite Series 600T si tak od nás odnáší ocenění TREFA Světa hardware.


Kvalitní zpracování, pěkný design
Chybí redukce pro interní USB 3.0 header
Praktičnost - správa kabeláže, regulace chlazení
Nepoddajné a objemné kabely předních portů
Moderní prvky + velké množství portů
Ikona Odkaz na databázi
Cena v době testování: cca 3 100 Kč s DPH, záruka 2 roky



Stále aktuální cena v českých obchodech


Graf ceny produktu Corsair Graphite 600T poskytuje server Heureka.cz
Porovnat ceny >>



Za zapůjčení skříně Corsair Graphite Series 600T děkujeme firmě Corsair




----------------------------------- English translation of the conclusion -----------------------------------

Computer case Corsair Graphite Series 600T is a well-developed piece of hardware and it is hard to find imperfections in its design. The case belongs among the Middle-Tower type, albeit a slightly bigger one which is capable to accomodate many hardware components including 200mm tall CPU coolers or 35 cm long graphics cards (the can be even significantly longer thanks to detachable HDD cages).

The case was built from 0.8mm thick SECC steel with black metalic coating and the same colour have also its plastic parts which can be found all over the body (excl. side panels). The overall design and build quality is very nice and clean, the case is firm and user friendly. As examples I can mention easily detachable dust filters and also panels covering the front and top fans, very well designed side panels' hinges and locks, a practical left side panel lock, cablemanagement options, useful system of fan powering and speed regulation and I cannot forgeat about the tremendous amout and variety of the upper I/O ports.

The cooling system of Corsair 600T consists of two already placed 200mm fans (white LED backlight) and one 120mm fan. These can be attached to the already mentioned fan speed regulator. For normal PC systems with one graphics card and one or two HDDs we may use just the front and rear fans, while the top fan will come in handy after we fill the case with power-consuming components. And I also have to say that even with all three fans at their top speeds the case is not too much noisy.

And what about the disadvantages? Personally, I found only few and not too much substantial problems. These concern especially the I/O panel's cables which are too space greedy and inflexible, so they are not easy to manage. Next, I would appreciate if the case provided us with an option to plug the front USB 3.0 port directly into a modern motherboard (a simple adapter would be enough) and finally - there should be more airy fan grills. In my opinion, there are unnecessary fan grills that just lower airflow and create more noise. However, that is a problem of a vast majority of today's cases.

Considering all the pros and cons, Corsair Graphite Series 600T has been awarded with our TREFA prize.



Vývoj ceny testovaného produktu:


reklama