reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SanDisk uvádí až 128GB flash disky s Wi-Fi

15.7.2015, Jan Vítek, aktualita
SanDisk uvádí až 128GB flash disky s Wi-Fi
Pokud máte zájem o neobyčejný flash disk, který se umí spojit i na dálku pomocí rozhraní Wi-Fi, můžete se podívat třeba na nový SanDisk Connect Wireless Stick. Ten nabídne kapacitu až 128 GB.
SanDisk Connect Wireless Stick tedy není obyčejný USB flash disk. Jde o zařízení, které dokáže pracovat samo o sobě díky vestavěné baterii a rozhraní Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Díky tomu se dokáže bezdrátově připojit k různým zařízením, mezi něž patří počítače, tablety, telefony či čtečky od Apple, Amazonu a produkty se systémy Google Android a Windows. A asi není důvod, proč by tento flash disk nemohl fungovat také s Linuxem a jinými systémy.





Baterie v SanDisk Connect Wireless Stick má vydržet pro 4,5 hodiny práce s aktivním rozhraním Wi-Fi, přičemž dobíjení je zajištěno prostě přes USB port. Na výběr pak máme mezi různými kapacitami, a to 16 GB, 32 GB, 64 GB a konečně 128 GB.





SanDisk si také připravil speciální aplikace pro systémy Apple iOS, Google Android a Amazon Fire, díky nimž budeme moci snadno nahrávat i stahovat data, sdílet je a přímo z disku přehrávat multimédia a zobrazovat fotografie. Rozhraní prý zvládne přenášet najednou až tři HD streamy.

Nový model je určen k nahrazení již více než tři roky starého flash disku Connect Wireless Flash Drive a v porovnání s ním bude menší, lehčí a rychlejší. K dispozici bude ve verzích s kapacitami 16GB, 32GB, 64GB a 128GB za ceny od 30 do 100 dolarů a do Evropy by měl dorazit zhruba za měsíc.

Zdroj: KitGuru
reklama