reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Scythe Kaze Master Flat II: decentní regulátor

6.5.2014, Jan Vítek, aktualita
Scythe Kaze Master Flat II: decentní regulátor
Japonská společnost Scythe přináší na trh novou verzi ventilátorového regulátoru, který dostal označení Kaze Master Flat II. Určen je pro řízení čtyř ventilátorů a zvládne také najednou sledovat teploty z rovněž čtyř čidel.
Společnost Scythe novým Kaze Master Flat II navazuje na původní model Kaze Master Flat z roku 2012, oproti němuž má přepracovaný design s větším displejem a především bez výklopného krytu a tolika tlačítek. Displej typu VFD (Vacuum Fluorescent Display) tak zakrývá většinu z předního panelu, na němž jsou pak už jen rohová tlačítka (Mode, Mute, + a -) a logo výrobce.





Pomocí dotykových tlačítek můžeme nastavit cílové otáčky pro každý z ventilátorů, a to v rozsahu 0 až 9999 RPM. Zařízení samo se pak bude snažit nastavit otáčky pomocí změny napájecího napětí v rozsahu 3,7 až 12 voltů. Na každý ventilátorový kanál pak můžeme navěsit i více ventilátorů, přičemž maximální spotřeba na jeden kanál je 36 W.





U každého kanálu můžeme také měřit teplotu pomocí čidel, přičemž to Kaze Master Flat II zvládne v rozsahu 0 až 100 °C (popřípadě 32 až 199,9 °F). Pro přepínání mezi °C a °F neposlouží žádná položka v menu, která by jen zbytečně zahrnovala tuto funkci, ale prostý jumper v zadní části. Dále si můžeme nastavit teplotu, pod níž se má udržovat daná komponenta s využitím regulátoru a na něj připojených ventilátorů. To pomocí dip přepínače v rozsahu 50 až 90 °C po krocích 5 °C. A pokud nějaký ventilátor selže, nebo není možné udržovat teplotu pod stanoveným limitem, ozve se alarm.

Regulátor potřebuje k instalaci jednu volnou 5,25" pozici a displej samotný má rozměry 20 x 118 mm. Kaze Master Flat II se ji pomalu dostává do obchodů s cenou kolem 830 Kč s daní.

Zdroj: techPowerUp
reklama