reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Servery s EPYC si chystá Dell, HPE, Supermicro i Tyan

21.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Servery s EPYC si chystá Dell, HPE, Supermicro i Tyan
Zbrusu nové serverové procesory AMD EPYC zaujaly už řadu výrobců serverů, a to konkrétně firmy Dell EMC, HPE, Supermicro a Tyan. Ty už ohlásily, že si s nimi připravily nebo připravují nové serverové rodiny. 
Procesory AMD EPYC 7000 disponují až 32 jádry a takty nad 3 GHz, takže představují velice zajímavou alternativu ke konkurenčním Xeonům a není divu, že na tuto nabídku už reagují výrobci serverového náčiní. Samotné AMD slibuje především mnoho jader, vláken, datové propustnosti, I/O linek s vysokou energetickou efektivitou a přívětivými cenami. 

 
Nicméně serverový trh je aktuálně stále ještě v podstatě celý ovládáný Intelem, což znamená, že AMD si na něm opět musí znovu vybudovat svou pozici, což není lehký úkol. Je tak velice důležité, aby ve své snaze získalo ty pravé partnery z řad výrobců serverů a hardwaru pro ně.
 
 
Přinejmenším společnosti Dell EMC, HPE, Supermicro a Tyan tak pomohou firmě AMD odstartovat "novou éru v datových centrech", o níž firma ve své prezentaci mluvila. 
 
AMD se může těšit především z podpory firmy Dell EMC, která je jedním z největších hráčů mezi výrobci serverů a slibuje, že nabídne velice zajímavé produkty v oblasti úložných zařízení (včetně big data) díky procesorům EPYC a jejich nabídce 128 linek PCIe 3.0 a podpoře 24 zařízení NVMe. Očekává se tak nová řada Dell EMC PowerEdge, a to někdy v druhé polovině tohoto roku. 
 
Společnost HPE zase o procesorech EPYC prohlásila, že jde o změnu paradigmatu ve výpočetní technice a představují počátek nové éry. Konkrétně ale představila nové servery HPE Cloudline CL3150, které CPU EPYC využijí. Tyan zase chystá 2U servery vybavené 24 SSD s NVMe. 
 
 
Společnost SuperMicro už také představila konkrétní produkty, a to servery A+ Ultra, Mainstream a BigTwin. 
 
Vedle těchto firem se o EPYC vážně zajímají také společnosti Lenovo, Microsoft, Samsung, Baidu nebo 1&1. 

Zdroj: Hexus.net
reklama