reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Shadow Warrior 2 otestován: AMD vs. NVIDIA

18.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Shadow Warrior 2 otestován: AMD vs. NVIDIA
Včera jsme se podívali na to, jak dokáže výkon karet GeForce ve hře Shadow Warrior 2 ovlivnit technologie NVIDIA Multi-Res Shading. Dnes se podíváme na to, jaký výkon v ní mají grafické karty AMD a NVIDIA.
Shadow Warrior 2 je první hra, která dokáže využít Multi-Res Shading při hraní na pouhém monitoru, ne s VR headsetem. To nám dokáže poskytnout několik FPS navíc při jen malém dopadu na kvalitu zobrazení, ovšem dnes se zaměříme na klasické testy karet Radeon a GeForce.





Pro recenzenty je výhoda, že Shadow Warrior 2 nepodporuje DirectX 12, a tak tu máme jen jednu sadu výsledků. Ta byla získána z úvodní části hry, která byla pro každou část testu zopakována třikrát a hodnoty byly zachyceny klasicky pomocí FRAPS. Na serveru wccftech použili procesor Core i7-6800K, 32 GB paměti DDR4 a ovladače Crimson 16.10.1 a GeForce 373.06.





Nejdříve se můžeme podívat, jak jsou na tom levné karty, přičemž se tu srovnává nový Radeon RX 460 se starší GeForce GTX 750 Ti (karta GTX 950 asi nebyla k dispozici). Zde byly nastaveny střední detaily, při nichž můžeme očekávat občasné poklesy na 40 - 38 FPS u Radeonu a 28 - 26 FPS u přetaktované GeForce. V případě RX 460 si tak můžeme troufnout i na vyšší detaily, ale pokud oceníte především plynulost, střední detaily při Full HD jsou pro tyto karty to pravé.








Shadow Warrior 2 je vcelku nenáročná hra, na niž nám pohodlně postačí průměrná sestava. Radeon RX 470 už nám stačí na 60 FPS a i v jeho případě můžeme uvažovat o vyšším rozlišení, a to 2560 x 1440, což je ale pochopitelně spíše otázka toho, jaký máme monitor. Na 60 FPS v tomto rozlišení už stačí GeForce GTX 1060 v základní verzi Founder's Edition. Pro rozlišení Ultra HD už bude potřeba ta nejlepší výbava, neboť na průměrných 60 FPS nepostačí ani GTX 1080 a dokonce i GTX 980 Ti se občas dostane pod 30 FPS. V tomto případě tak už dokáže velice pomoci Multi-Res Shading, který nás může dostat na hratelnou plynulost.

Celkově se dá říci, že Shadow Warrior 2 si zahrajeme i na slabší sestavě, pokud se spokojíme s Full HD a středními detaily. Pokud jde ale o to nejlepší nastavení grafiky a vysoká rozlišení, nároky se rychle stupňují.

Zdroj: wccftech
reklama