reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

SwiftPoint The Z: nejpokročilejší herní myš?

11.7.2016, Jan Vítek, aktualita
SwiftPoint The Z: nejpokročilejší herní myš?
Společnost SwiftPoint na Kickstarteru rozjela projekt, který se týká herní myši, jež dostala prosté označení The Z. Její tvůrci se chlubí, že jde o vůbec nejpokročilejší herní myš a vzhledem k úspěšnému financování projektu na tom něco bude.
SwiftPoint se tedy netají svými vysokými ambicemi vyrobit tu nejlepší herní myš. Nedá se přitom říci, že by šlo o známého výrobce periferií, který může konkurovat Logitechu nebo jiným stálicím, ale bez zkušeností tato firma také není. V minulém roce si z CES odnesla dvě ocenění za inovace, která vybojovala její myš SwiftPoint GT, která se zaměřila na použití gest pro ovládání moderních operačních systémů. Nyní jde ale o The Z, čili herní myš. Firma na ni chtěla na Kickstarteru vybrat 140.000 dolarů, ovšem tento cíl byl záhy po spuštění kampaně dalece překročen. Nyní už se vybralo 230.000 dolarů, a to zbývá do konce kampaně ještě plný měsíc. Čím SwiftPoint přesvědčili své drobné investory?





V kampani je slíbeno, že The Z nám umožní ovládat počítač rychleji, přesněji a intuitivně a hned zmínili také několik čísel. Myš sama o sobě nabídne 17 tlačítek, ale na ta budeme moci namapovat až 80 funkcí, které budeme moci provádět kombinacemi stisků tlačítek, nebo jejich namačkáváním a hlubším stiskem či spojením stisku tlačítka a pohybu myší. Sem patří také její naklápění, takže je zřejmé, že uvnitř ní je nějaký pohybový senzor jako akcelerometr či magnetometr.





Myš je tak vybavena i tlačítky citlivými na tlak stisku, jež společně s pohybovým senzorem otevřenou nové možnosti pro ovládání her a také aplikací. Vedle toho se mohou zákazníci těšit na malý OLED displej v levé horní části myši. Ta má automaticky dle provedeného pohybu rozeznat, že jste ji zvedli tak, abyste se podívali na displej a automaticky přejde do režimu nastavení. V něm budeme moci měnit profily, hodnotu dpi a jiné.


Co vše nám tak The Z nabídne? Jednak je to optický senzor Pixart PMW3360 s rozlišením 200 až 12.000 dpi, pak vlastní paměť pro uložení nastavení, 1000Hz dotazovací frekvence na rozhraní USB, 17 tlačítek a z toho 6 citlivých na sílu stisku, odolná hlavní tlačítka s výdrží 10 milionů stisků, pohybový senzor, OLED displej a RGB podsvícení. Myš bude k dispozici pouze v provedení pro pravou ruku a její rozměry jsou 130 x 91 x 43 mm. Aktuálně má společnost k dispozici prototyp vyrobený pomocí 3D tiskárny, jenž váží 124 gramů. Financováním projektu na Kickstarteru můžete dostat také podložku a hliníkovou kostku, která podrží kabel tak, aby nepřekážel.

Zdroj: Kickstarter

reklama