reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Také se vám ve Windows 8.1 nenainstalovala aktualizace KB3022345?

23.4.2015, Michal Hala, aktualita
Také se vám ve Windows 8.1 nenainstalovala aktualizace KB3022345?
Pokud se vám ve Windows nenainstalovala volitelná aktualizace KB3022345, pak v tom nejste sami, protože tenhle problém má mnoho uživatelů. A Microsoft zatím neposkytl informace, jak tento problém řešit.
Aktualizace se u některých uživatelů odmítá nainstalovat a vyhodí chybovou hlášku 800F0922. K tomu se dá říci, že u Windows 8.1 bohužel jde o opakující se typ problému. Některé uživatele už dříve takhle potrápil Update 1, další zase loňská velká letní, nebo loňská velká podzimní aktualizace.


Chybová hláška 800F0922


Tradičně zabírala v podobných případech kombinace těchto tří příkazů zadaná buď postupně v příkazové řádce, nebo spuštěná v dávkovém souboru:

sfc /scannow
dism.exe /online /cleanup-image /scanhealth
dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth

Jenže tentokrát si i tahle „magická“ sekvence příkazů vyláme zuby na daném problému. A nepomáhá ani jiný tradiční recept – manuální stažení záplaty a její manuální instalace. Na internetu zatím (v době psaní článku) řešení není a ani Microsoft prozatím na problém nijak nereagoval. Také máte dojem, že aktualizace u předchozích verzí Windows (zejména XP a 7) fungovaly podstatně spolehlivěji?

Osobní zkušenost na závěr, zkoušel jsem během posledních tří dnů updatovat čtyři úplně rozdílné počítače (dva notebooky a dva desktopy různého stáří i konfigurace) a aktualizace KB3022345 se nenainstalovala ani jednou. Takže pokud máte i vy stejný problém, určitě v tom nejste sami. Je nás takto „postižených“ mnohem víc a o tomhle problému už píše mnoho IT webů po celém světě.

Zdroj: Technet (Microsoft)
reklama