reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TCL uvádí VR brýle Nxtwear S+, vyjdou na 399 USD

19.2.2024, Milan Šurkala, aktualita
TCL uvádí VR brýle Nxtwear S+, vyjdou na 399 USD
Společnost TCL se také angažuje na poli virtuální reality a představuje novou generaci VR brýlí Nxtwear S+. Ty mají vytvářet virtuální 215" obrazovku ve vzdálenosti 6 metrů a zaujmout chtějí nízkou cenou 399 USD.
Na poli VR brýlí se v nedávné době otřásala Zuckerbergova recenze konkurenčních brýlí Apple Vision Pro, přidává se ale také společnost TCL, která uvádí levnější brýle Nxtwear S+. Novinku je možné připojit ke kompatibilnímu zařízení pomocí portu USB-C a ve 2D režimu nabídnou rozlišení Full HD (1920×1080 pixelů). V případě 3D obrazu pak výrobce uvádí 3840×1080 pixelů. Mluví se pak o tom, že virtuálně vytváří 215" obrazovku ve vzdálenosti 6 metrů. Dosahují maximálního jasu 600 nitů a obnovovací frekvence 120 Hz, přičemž jde o displeje typu Micro OLED s kontrastem 100K:1. Pokrývají 108 % barevného prostoru sRGB a podporují 8bitové barvy (16,7 mil. barev).
 
TCL Nxtwear S+
 
Pokud jde o hmotnost, ta činí jen 87 gramů, což je dokonce o 2 gramy méně než u předchůdce. Zajímavostí má být schopnost přenášet např. obraz z počítače, na kterém můžete pracovat, aniž by na displeji bylo cokoli vidět. Obraz se pak ukazuje jen v brýlích. Pokud jde o cenu, ta byla stanovena na 399 USD, resp. 399 britských liber (zhruba 12 tisíc Kč).
 
TCL Nxtwear S+
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama