reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

TORQ X10: EVGA se pouští do výroby herních myší

8.1.2014, Jan Vítek, aktualita
TORQ X10: EVGA se pouští do výroby herních myší
Trh s herními periferiemi je už tak nepřehledný a plný různých značek, že jedna navíc už nehraje roli. Jde ale o firmu EVGA, která je renomovaným výrobcem grafických karet či desek a od takovéto firmy bychom přeci jen mohli očekávat něco navíc.
Pro začátek tu tedy máme herní počítačovou myš EVGA TORQ X10, která je dle slov výrobce zaměřena na hardcorové hráče. Jedná se o model s univerzálním designem, který je tak vhodný pro pravou i levou ruku.





EVGA pro jeho sestavení využila pevnou kovovou základnu a povrch pokrytý uhlíkovými vlákny. Klouzat pak budeme po klasických teflonových podložkách (PTFE).





Dále tu máme na obrázku výše zobrazený systém pro úpravu velikosti, který evidentně poslouží k nastavení zadního krytu pomocí šroubku a vnitřního mechanismu. Nechybí pak ani systém pro úpravu hmotnosti.





EVGA si pro svou prvotinu vybrala osvědčený laserový senzor Avago ADNS-9800 s rozlišením 8200 dpi, což je prostě sázka na jistotu, stejně jako tlačítka značky Omron, jež mají vydržet přes 20 milionů stisků.





Celkově pak získáme devět programovatelných tlačítek a také nějaké LED, u nichž si budeme moci zvolit barvu. Na to ostatně ukazuje screenshot ze softwaru pro nastavení. Nakonec můžeme jako specialitku zmínit kabel se stříbrnou vrstvou v izolaci, ale ještě uvidíme, co se z tohoto vyklube.

EVGA TORQ X10 má dorazit na trh již brzy, ale přesné datum a ani cena ve zprávě není.

Zdroj: techPowerUp
reklama