reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Valve vývojářům už rozesílá SteamVR

6.6.2015, Jan Pánek, aktualita
Valve vývojářům už rozesílá SteamVR
Letos v březnu oznámilo Valve spolupráci s HTC na novém headsetu pro virtuální realitu a už zde jsou funkční prototypy pro vývojáře, znamená to, že se v brzké době dočkáme herních titulů a filmů pro SteamVR?
Spolu s představením nového HTC One M9 na březnové konferenci HTC oznámilo spolupráci s Valve na novém headsetu pro virtuální realitu. Toto zařízení se hned přidalo k dalším čekatelům na uvedení na trh. Teď ale začíná pravý boj. SteamVR headsety jsou rozesílány po celém světě, aby mohly posloužit vývojářům.

Ti se začali sepisovat na dlouhý seznam již krátce po představení headsetu a nezdá se, že by jich bylo málo. To okomentoval Chet Faliszek na Steam Communiy Forums: "Tato první vlna [dodávek] zahrnuje široký okruh vývojářů od velkých filmových studií nebo herních vývojářů světové úrovně až po malé týmy, které pracují na svém prvním projektu."

"Budeme pokračovat s dodávkami dalším vývojářům přes jaro i léto. Zásilka obsahuje samotný headset, 2x Lighthouse, 2x bezdrátový ovladač pro SteamVR, různé kabely, návody a zkrátka vše další, co je potřebné pro vývojáře, aby mohli headset. používat To umožní vývojářům zaměřit se na uživatele, kteří velmi podobný obsah dostanou později v tomto roce."

Pokus jste zatím nepochytili, co to je Lighthouse, nezoufejte, jedná se o specifikum SteamVR. Jsou to základny, které pomocí 32 senzorů snímají každý pohyb uživatele a tyto pohyby jsou následně zpracovávány do hry. To činí hru realističtější, umožňuje to například hýbat s předměty ve virtuálním světě.

I když Valve říká, že by se SteamVR měl začít prodávat ještě letos, není pevně určen termín, kdy se tak stane. To je sice zvláštní, nebylo oznámeno žádné zpoždění, ale asi si HTC s Valve chtějí nechat případný prostor pro vyřešení nedostatků, které se mohou objevit na poslední chvíli. Jako možnost se jeví i to, že prodej bude oznámen, až když začne. I samotný SteamVR byl oznámen nečekaně. Nezbývá než si počkat.

Zdroj: KitGuru.net
reklama