reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xbox One dostanou Windows 10 v listopadu

5.8.2015, Jan Vítek, aktualita
Xbox One dostanou Windows 10 v listopadu
Teprve před týdnem byly vypuštěny Windows 10 ve své finální verzi pro PC, ovšem Microsoft si chystá daleko více verzí tohoto systému, třeba pro IoT, mobilní telefony nebo Xbox One. Majitelé konzolí se mají dočkat letos v listopadu.
Zatím si tedy můžeme vyzkoušet Windows 10 ve verzi pro PC, přičemž dostupné jsou Home a Pro (samozřejmě 32 i 64bitové). Poslední generace herních konzolí Microsoftu, čili Xbox One, přišla původně se systémem založeným na jádru Windows 8, takže nebude velký problém pro ně připravit speciální verzi nových Windows 10, které dostanou jako aktualizaci někdy v letošním listopadu.





Microsoft ukazoval nové rozhraní Xbox One již na E3 a také včera na akco Gamescom, kdy oznámil i datum příchodu konečné verze. Její součástí bude tedy přepracované uživatelské rozhraní, ale také nové či upravené funkce. Jednou z nich je OneGuide, která bude přizpůsobena tak, aby se stala klíčovou součástí Xbox DVR pro záznam vysílání a jiného obsahu. Ve vybraných regionech bude také k dispozici sekce Watch, kde budou k dispozici filmy a seriály z různých služeb jako Netflix či HBO Go.





Přepracován bude také Store, stejně jako v desktopových Windows 10. Instalovat budeme moci aplikace, tedy za předpokladu, že budou určeny i pro Xbox One, což se týká především podpory ovladačů, jako je třeba malá bezdrátová QWERTY klávesnice. To by mělo platit i pro Kinect.





Mezi dosud neviděné novinky na Xbox bude patřit Cortana, která si také do této konzole najde cestu. Pro zadávání hlasových povelů či diktování bude ale zapotřebí Kinect, který poskytne audio vstup. Cortana bude také nejdříve k dispozici v USA a ve Spojeném království. Výše ukázaná malá klávesnice dostala označení Xbox Chatpad a je určená k připnutí přímo na gamepad.

Zdroj: Anandtech
reklama