reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Xtreme Gaming XC700W: velký tower od Gigabyte

1.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Xtreme Gaming XC700W: velký tower od Gigabyte
Společnost Gigabyte neznáme především jako výrobce počítačových skříní, ale přesto jich má na svém kontě už slušnou řádku, a to ne nutně pod svou hlavní značkou. Tu ale nese model Xtreme Gaming XC700W, nový vysoký tower.
Skutečně nejde o žádného střízlíka, však Gigabyte Xtreme Gaming XC700W má rozměry 593,5 x 240,5 x 546,6 mm a hmotnost 15,4 kilogramů. A jako nová skříň má také nové vymoženosti, které jsou tu ale pouze na efekt. Jednak to je RGB LED podsvícení a pak velké temperované sklo, které zabírá celou levou bočnici. Pravá bočnice plus část předního panelu je zase kryta hliníkovým panelem, který si ponechal svou přirozenou barvu.





Skříň také sedí na mohutném podstavci z ohýbaného plechu a má přední panel, z jehož provedení je zřejmé, že Gigabyte s instalací mechanik vůbec nepočítal. On v podstatě ani nepočítal s tím, že by někdo chtěl tuto skříň využít pro instalaci více úložných zařízení.





Gigabyte Xtreme Gaming XC700W i přes své velké rozměry nepodporuje skříně formátu E-ATX, pouze menší ATX nebo ještě menší Micro ATX a Mini ITX. Má také pouze malou šachtu pro tři 3,5" nebo tři 2,5" zařízení, kterou můžeme odšroubovat, pokud si vystačíme s pouze dvěma 2,5" pozicemi, neboť ty se nacházejí ještě na zadní straně traye pro základní desku.

Co ale máme s tak velkým prostorem dělat, když skříň nepodporuje velké desky a nemá místo pro více než tři desktopové disky? Dle představy Gigabyte ji máme zaplnit radiátory vodního chlazení, neboť tu je místo pro až 360 mm dlouhé, a to vepředu a nahoře. Dozadu zase můžeme dát namísto 140mm ventilátoru také příslušně dimenzovaný radiátor.

U této skříně se také nemusíme obávat, že nebude mít prostor pro velké komponenty. Chladič procesoru může být vysoký až 170 mm, karty dlouhé až 430 mm a zdroj hluboký 220 mm a nejspíše i daleko více. Vepředu máme po dvou portech USB 2.0 a USB 3.0 plus dva zvukové konektory. LED podsvícení je určeno pro Xtreme Engine, takže může být synchronizováno s dalšími produkty rodiny Xtreme Gaming. Cena a dostupnost uvedena nebyla.

Zdroj: Hexus.net
reklama