reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC Magnus EN980: mini PC s GeForce GTX 980

10.3.2016, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC Magnus EN980: mini PC s GeForce GTX 980
Společnost ZOTAC se chystá již brzy ukázat své nové ZBOX Gaming Mini PC, které nabídne na svůj druh velice slušný výkon. Ten mu totiž zajistí grafický čip NVIDIA GeForce GTX 980, což mluví samo za sebe.
Minipočítače jako ZOTAC ZBOX obvykle nenabízí moc vysoký výkon, a to zvláště z hlediska počítačové grafiky. Čili grafický čip o výkonu GeForce GTX 980 v nich typicky nenajdeme, a proto je tedy nový ZOTAC MAGNUS EN980 tak zajímavý. Firma jej tedy ještě oficiálně nepředstavila, a tak se nemůžeme ani podívat na to, jak velký tento počítač bude. Ukázána byla také pouze fotografie vrchní strany počítače, kde se nachází průduchy, za nimiž lze vidět stopy nainstalovaného ventilátoru, který tedy zdaleka nezabírá veškerý dostupný prostor.





ZOTAC MAGNUS EN980 bude také vybaven procesory Intel Core řady Skylake a výrobce slibuje, že jeho výkon bude stačit i na provoz her s VR headsety Oculus Rift a HTC Vive. Má tak jít o vůbec nejmenší desktopový počítač, který něco takového zvládne. Z dalších dosud zveřejněných specifikací je známo, že tu máme celkem čtyři výstupy na konektorech HDMI a DisplayPort, veškeré porty USB jsou typu 3.0, tedy až na osamělý USB 3.1 typu C s propustností 10 Gb/s. Vedle dvou gigabitových LAN tu je také Wi-Fi 802.11ac.

ZOTAC také prozradil, že pro chlazení hlavních komponent využije vodní chlazení kombinované s heatpipe, čili za vrchním ventilátorem bude schovaný vodní radiátor. Slíben byl také tichý provoz, ale to asi leda v klidovém režimu.

MAGNUS EN980 bude poprvé k vidění na letošním CEBITu nebo také na GDC v březnu.

Zdroj: techPowerUp
reklama