reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ZOTAC ZBOX Magnus: herní mini PC

8.9.2015, Jan Vítek, aktualita
ZOTAC ZBOX Magnus: herní mini PC
Malé počítače od společnosti ZOTAC zpravidla nemívají vysoký výkon, který by stačill na moderní hry. S počítačem ZBOX Magnus EN970 je to alle jiné, neboť ten obsahuje výkonný procesor i grafický čip.
Vybaven je totiž procesorem Core i5-5200U, který sice patří mezi úsporné modely, ovšem jeho NVIDIA GeForce GTX 960 už je plnohodnotný desktopový čip. ZOTAC sice v základních specifikacích neuvádí rozměry tohoto PC, ale z pohledu na fotografie můžeme odhadnout, že budou podobné jako rozměry desky formátu Mini ITX (170 x 170 mm). Počítač je to přitom velice nízký s jen malým výdechem v zadní části, a tak se můžeme ptát, zda použitý čip GeForce nemá trošku přistřihlá křídla.





Nebo to také může být tak, že ZOTAC má ve specifikacích chybu, neboť v nich uvádí, že grafická karta má 3 GB paměti GDDR5 na 192bitové sběrnici. Přitom mobilní i desktopová GeForce GTX 960 má 128bitovou sběrnici pro 2 nebo 4 GB paměti. Procesor Core i5-5200U má k dispozici 2 jádra na frekvenci 2,2 až 2,7 GHz, v tom specifikace nelžou. Jeho spotřeba je pouze 15 W, což je vedle 120W grafického čipu (pokud jde opravdu o GTX 960) minimum.





Magnus EN970 také zahrnuje jeden slot pro SSD s rozhraním M.2 a také dvě 2,5" pozice pro SATA, přičemž k dispozici bude jako obvykle verze Plus, která je již vybavena 8 GB paměti DDR3L (jeden slot zůstane prázdný) a 120GB SSD pro M.2. Na zadní straně pak najdeme napájecí konektor pro externí adaptér, po dvou portech USB 2.0 a 3.0, hned čtyři porty HDMI, dva ethernetové a také anténní konektor pro moderní 802.11ac WiFi.





Magnus EN970 na trhu ještě není, takže nemůžeme potvrdit specifikace a ani říci, kdy a s jakou cenou se na něj dostane.

Zdroj: TZ ZOTAC
reklama