reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

AMD slibuje nevídané novinky na Computexu, na co se můžeme těšit?

4.6.2018, Jan Vítek, aktualita
AMD slibuje nevídané novinky na Computexu, na co se můžeme těšit?
AMD si chystá na tento týden prezentaci, která proběhne na veletrhu Computex v Taipei a bude se týkat pochopitelně především hardwarových novinek. Firma nám slibuje dosud nevídané prezentace hardwaru, takže co to může být? 
Když se podíváme na očividné novinky, které by měly být představeny na Computexu, tak můžeme uvažovat především o procesorech Threadripper 2000, 7nm Vegy a pak také o nových čipových sadách. Doufat ale můžeme v nějaké nečekané překvapení, a to třeba ze soudku grafických čipů, ovšem na to by se dalo sázet s mnohem většími pochybami. 
 
 
O procesorech Ryzen Threadripper druhé generace už víme, že přijdou do několika následujících měsíců. AMD už má k dispozici jejich vzorky a vzhledem k tomu, že tato CPU budou vycházet z 2. generace desktopových Ryzenů, jež už jsou dávno na trhu, můžeme snadno odhadnout, co nabídnou. Budou to především vyšší takty a pak také jejich lepší ovládání s ohledem na aktuální zatížení. 
 
Dále také není tajemství, že AMD už rovněž má k dispozici první 7nm čipy Vega, k čemuž se přiznaly samotné AMD Labs, které jeden z nich začaly na konci dubna testovat. Čili prezentace by se mohla týkat i této grafické novinky, která však bude jako GPU Vega 20 zaměřena především na AI a zájemci o novou herní grafiku si mohou nechat zajít chuť.
 
A nebo také ne, protože se může potvrdit, že údajný projekt Zen byl skutečně nastartován s cílem vyladit existující GPU Radeon pro účely her. Vegy totiž mají velice vysoký výkon měřeno v operacích a plovoucí řádovou čárkou, a to i v porovnání s moderními GeForce generace Pascal, ovšem ten nedokáží přetavit v herní výkon v podobě snímkovací frekvence. Uvidíme tak, zda se ohledně toho skutečně něco děje, nebo ne, což by mohlo být odhaleno právě na Computexu. 
 
Konference AMD proběhne přímo v Taipei, a to 6. června v 10 ráno místního času. Začne tak už ve 4 ráno našeho času a odhalen by na ní také mohl být čipset Z490. Ano, skutečně Z490 a ne X490 nebo X470 a pokud je toto označení pravdivé, pak nám AMD evidentně chce v orientaci mezi jeho a intelovskými čipsety vytvořit slušný zmatek (anebo spíše pozlobit Intel). 
 
Slíbeny byly také nové informace ohledně "stávajících a chystaných produktů", do čehož tak může spadat třeba Radeon Vega Mobile, který byl již představen na CES, více bychom se mohli dozvědět o Ryzen 7 2800H a Ryzen 5 2600H a také ještě nebyl oficiálně představen očekávaný čipset B450 pro desky střední třídy s AM4. 
 
Konference se zúčastní jak CEO firmy Lisa Su, tak Jim Anderson, generální manažer a SVP celé Computing and Graphics Business Group. 
 
Zdroj: VideoCardz


reklama