reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další zdržení pro NVIDII, GeForce RTX 2080 Ti budou až v říjnu

27.9.2018, Jan Vítek, aktualita
Další zdržení pro NVIDII, GeForce RTX 2080 Ti budou až v říjnu
NVIDIA má očividné problémy s dodávkami karet GeForce RTX, a v případě modelu 2080 Ti tak bude opět posunut nástup na trh a konečné datum navíc ani nebylo přesně stanoveno. Může se také lišit trh od trhu. 
NVIDIA se sama ozvala lidem, kteří mají předobjednanou svou kartu GeForce RTX 2080 Ti, že ji nestihne dodat včas, což mělo nastat právě dnes, 27. září. Zákazníci si tak budou muset počkat přinejmenším týden, protože ti první se dočkají 5. října, anebo také až 9. října. 
 
 
NVIDIA přitom stihla už posunout i termín zveřejnění prvních recenzí karet RTX 2080, které nestihla dodat recenzentům včas a poté jsme se dozvěděli i o pozdějším nástupu karet RTX 2080 Ti a 2080, které měly původně přijít na trh už 20. září. Dnes se tak dozvídáme už o druhém posunutí tohoto termínu, který navíc není pro všechny zákazníky stejný a konečný. 
 
Vypadá to, že 5. října se dočkají především zákazníci v USA a ti v jiných částech světa si budou muset počkat někdy i do 9. října. To samozřejmě není nic tragického ve světle jiných problémů s nástupem hardwaru, však podívejme se třeba na monitory NVIDIA BFGD, ale zákazníci, kteří mají svou kartu předobjednanou, těší se na ni a měli slíbeny už dva termíny, které NVIDIA nedodržela, to pochopitelně budou vidět jinak. 
 
Ti ostatní, kteří nebyli ochotni si pořizovat zajíce v pytli jen na základě úvodní prezentace Jensena Huanga, na tom budou v případě zájmu novou kartu přeci jen koupit ještě hůře. O příchodu prvních dodávek do obchodů se neví zatím vůbec nic a začíná se ukazovat, že jich asi opravdu nebude mnoho. Ostatně proto ty ceny a proto souběžný prodej karet s čipy Pascal. 
 


reklama