reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Musk otevře tunel pod LA o týden později, přepraví i auta

8.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Musk otevře tunel pod LA o týden později, přepraví i auta
První tunel společnosti The Boring Company měl být otevřen 10. prosince. Termín se ale zhruba o týden posune. Bude však obsahovat autonomní vozítka i výtahy pro vjezd aut k přepravě pomocí systému.
To, že Muskovi nevychází vždy termíny, není nic překvapivého. V případě tunelu pod LA je to ale jen o týden. Původně měl být otevřen v pondělí 10. prosince, nicméně otevření se přesouvá na úterý 18. prosince. Elon Musk tak oznámil na Twitteru, kde zároveň řekl, že půjde o více než jen otevření tunelu.
 
Tunel pod LA
 
Zmiňuje, že představí také autonomní transportní vozidla a výtahy pro vjezd aut. V tunelech se totiž nemají převážet jen lidé v těchto autonomních vozítkách, ale má být možné také do něj najet autem a to nechat převézt třeba na druhý konec města. Tím by se lidé mohli dostat ve svých autech mnohem rychleji přes celé město a zároveň to může ve výsledku zmenšit dopravní zácpy přesunutím části dopravy pod zem. Připomeňme ještě, že tunel je napojen i na garáž domu společnosti, která už takový výtah pro auto obsahuje.
 
Godot
 
I další plány se trochu mění. Např. koncem listopadu byl zrušen projekt dalšího tunelu pod Los Angeles, údajně kvůli negativnímu ohlasu zdejších obyvatel, kteří si takový tunel neměli přát. Sám Musk ale na Twitteru řekl, že to není úplně pravda a společnost jednoduše nepotřebuje druhý testovací tunel a ten, který má otevřít za 10 dní, bude stačit. Místo toho se chce soustředit na budování tunelu k Dodger Stadium.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama