reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Boring Company postaví tunel na Dodger Stadium v LA

16.8.2018, Milan Šurkala, aktualita
Boring Company postaví tunel na Dodger Stadium v LA
Elon Musk a jeho The Boring Company pracují na dalším tunelu. I tentokrát to bude v Los Angeles a má vyřešit neuvěřitelně komplikovanou dopravní situaci na Dodger Stadium, kde se hrají baseballové zápasy.
The Boring Company už postavila tunel v Los Angeles, pracuje na dalším v Chicagu a zanedlouho vyhloubí další tunel opětovně v LA. Bylo totiž právě ohlášeno, že společnost Elona Muska pomocí tunelu nazvaného Dugout Loop propojí East Hollywood nebo jeho okolí s baseballovým stationem Dodger Stadium. Tím by měl pomoci ulehčit dopravní situaci ve městě, která je nejen v případech konání baseballových zápasů velmi špatná. Nelze však čekat nějaké dramatické zlepšení.
 
Dodger Stadium
 
autor: Jake N. (Mrmiscellanious) [CC BY 2.5 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.5)], přes Wikimedia Commons
 
Elektrická vozítka, která se mohou pohybovat rychlostmi okolo 200 až 240 km/h a uvezou 8-16 lidí, totiž budou schopna přepravit před zápasem asi 1400 lidí, což je jen 2,5 % kapacity stadionu. Zatím není jasné nástupní místo, ve hře jsou tři z nich, kam bude jednodušší dojet autem nebo jiným dopravním prostředkem. Konkrétně jde o Los Feliz, East Hollywood a Rampart Village.
 
Tunel by měl mít délku přibližně 3,6 míle, což je 5,8 kilometru a cesta by neměla trvat více než 4 minuty (průměrná rychlost tedy bude necelých 90 km/h). Cena lístku má být údajně jen $1, takže z jízdného se celý tunel asi nezaplatí. Zatím ale ani není jasné, kolik bude vůbec výstavba stát, víme však to, že ji The Boring Company zatáhne ze svého. Hovoří se o tom, že až budou sehnána všechna potřebná povolení, výstavba si vyžádá asi 14 měsíců.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama