reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Novou předsedkyní správní rady Tesly se stává Robyn M. Denholmová

9.11.2018, Milan Šurkala, aktualita
Novou předsedkyní správní rady Tesly se stává Robyn M. Denholmová
Kvůli tweetování Elona Muska bylo spuštěno už nejedno vyšetřování a jedno z nich skončilo dohodou, že Musk musí odstoupit z pozice předsedy správní rady společnosti a zaplatit pokutu. Na postu jej nahradí Robyn Denholmová.
Muskovy tweety způsobily už nejeden problém a ten o privátní Tesle ho stál místo předsedy správní rady společnosti a 20 milionů dolarů pro Teslu i něj samotného. I když se spekulovalo, že jej na tomto postu nahradí James Murdoch, Elon Musk to popřel a měl pravdu. Tuto pozici totiž převezme Robyn M. Denholmová, která je jednou z nezávislých ředitelů společnosti už od roku 2014 a nyní působí jako CFO a ředitelka strategie u australského telekomunikačního operátora Telstra. Té tak nyní běží šestiměsíční výpovědní lhůta u Telstry, přesto na svou pozici u Tesly nastupuje okamžitě (byť ne na plný úvazek). Podle dohody musela Tesla zveřejnit jméno nového předsedy (nebo předsedkyně) do příštího týdne. Elon Musk zůstává na pozici CEO společnosti.
 
Robyn Denholmová
 
Robyn Denholmová v minulosti pracovala např. u společností jako Juniper Networks nebo Sun Microsystems. V Juniperu se jí např. podařilo výrazně zvýšit příjmy společnosti. Má také zkušenosti z automotive, konkrétně pracovala pro automobilku Toyota. Sám Elon řekl, že Robyn se už i v Tesla hodně dobře zapsala a výrazně přispěla k tomu, aby se Tesla v posledním čtvrtletí stala ziskovou společností. Na ziskový rok ale Tesla stále ještě marně čeká.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama