reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Představenstvo Tesly má dva nové členy, je tu i zakladatel Oracle

30.12.2018, Milan Šurkala, aktualita
Představenstvo Tesly má dva nové členy, je tu i zakladatel Oracle
Tesla byla nucena jmenovat dva nové členy představenstva kvůli nechvalně známému tweetu Elona Muska. Nyní se tak stalo a nová dvojice lidí je na palubě. Mezi nimi je i Larry Ellison, zakladatel společnosti Oracle.
Tweet Elona Muska ohledně převzetí Tesly do privátních rukou měl dlouhou dohru, která ze své hlavní části končí až nyní. Komise SEC chtěla zaplatit pokutu 20 milionů USD (od Elona Muska i od Tesly), což se už stalo, Musk odstoupil z pozice předsedy správní rady, novou předsedkyní se stala Robyn M. Denholmová. Nyní byl splněn i zbytek a byli jmenováni dva noví členové představenstva. Těmi jsou Larry Ellison a Kathleen Wilson-Thompson.
 
Larry Ellison
 
Larry Ellison, autor: Oracle PR Hartmann Studios [CC BY 2.0], přes Flickr
 
Larry Ellison je jeden z nejbohatších mužů na planetě, jeho jmění činí lehce přes 60 miliard dolarů, což ho pasuje na 8. příčku. Je zakladatelem společnosti Oracle a velkým podporovatelem Tesly, ostatně letos koupil okolo 3 milionů akcií společnosti, což dělá téměř 2% podíl. Kathleen Wilson-Thompson pracovala zejména v managementu HR různých společností. Po dobu 17 let to bylo ve firmě Kellogg, nyní je výkonnou viceprezidentkou a šéfkou pro HR ve společnosti Walgreens Boots Alliance.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama