reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vega Frontier vs. Vega 20: raný benchmark nového 7nm GPU

30.4.2018, Jan Vítek, aktualita
Vega Frontier vs. Vega 20: raný benchmark nového 7nm GPU
Nedávno se samotné AMD Labs zmínily, že již testují nový 7nm grafický čip Vega 20, a tak není divu, že někdo z těchto laboratoří už jej zkusil otestovat i ve 3DMarku. Zatím ale konečné výsledky nečekejme. 
Je třeba předem poukázat na to, že jde o velice rané testy zkušebního čipu, což znamená přinejmenším dvě věci: neodladěné ovladače a nízké takty. Je otázka, zda někdo z AMD Labs nechal online validaci výsledků z 3DMarku 11 zapnutou schválně, nebo šlo o nedopatření. Každopádně díky tomu máme možnost se na tyto výsledky podívat a zjistit, jak na tom nová 7nm Vega může být. 
 
 
V levém sloupci tak máme reálný produkt, a sice Radeon Vega Frontier Edition, čili poloprofesionální verzi Vegy na úrovni konkurenčních karet TITAN. Ta má mít naprosto stejný počet Stream procesorů, čili 4096, ale poloviční objem paměti, však také srovnáváme Frontier s nástupcem AI akcelerátoru Radeonu Instinct MI25. Dle ID 66A0 také jednoznačně víme, že se jedná o novou 7nm Vegu, což ukázaly už ovladače pro Linux. 
 
Takty nové karty byly detekovány s největší pravděpodobností špatně, na což ukazuje jednak její výkon a pak i to, že to samé se objevilo i v případě testování prvních verzí Vegy 10. V každém případě to je ale zcela jistě inženýrský vzorek pracující s nehotovými ovladači. VideoCardz dále ještě uvádějí, že 7nm Vega byla testována na procesoru Ryzen 7 1700. 
 
Zatím tak není možné říci, jak na tom nová Vega je. K tomu bychom potřebovali alespoň korektně určené takty, ale aspoň tu máme další důkaz toho, že nové čipy už jsou v AMD aktivně testovány.


reklama