reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ze světa her: Blizzard šťouchá do EA a PUBG má další rekord

15.11.2017, Jan Vítek, aktualita
Ze světa her: Blizzard šťouchá do EA a PUBG má další rekord
Eskapády společnosti Electronic Arts týkající se jejího titulu Battlefront II přirozeně neunikly i dalším společnostem a Blizard neodolal pokušení a musel si šťouchnout. Co se týče PUBG, tento titul zaznamenal nový rekord v počtu najednou hrajících lidí. 
Obliba titulu PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) roste raketovým tempem a tytam jsou dny, kdy jeho vývojáři jásali nad tím, že překonal rekord v počtu najednou hrajících lidí na Steamu, který předtím stanovila hra Dota 2 a šlo o číslo 1.291.328. 


Nyní už PUBG najednou hraje 2,5 milionu lidí a celkově se této hry prodalo na 20 milionů kopií, takže vývojářům vydělala stamiliony dolarů. Pro indie vývojáře Bluehole jde o takový úspěch, že svou firmu přejmenovali rovnou na PUBG Corp. Až čas ukáže, zda to byla vhodná volba, pokud však bývalí Bluehole nechtějí jako správní "one hit wonder" stavět na úspěchu jednoho titulu. Však se dá soudit, že něco takového už těžko zopakují. Je třeba také zdůraznit, že PUBG je zatím stále k dispozici jen pro PC a konzolová verze pro Xbox dorazí až 12. prosince, takže vývojáři se mohou těšit na to, že jejich zisky ještě výrazně narostou.


Pak tu máme další pokračování seriálu Electronic Arts vs. herní komunita, který se točí kolem nových Star Wars Battlefront II. Tato hra má ještě dva dny do toho, než bude oficiálně vypuštěna, ale už řadu dní je kolem ní velice živo. Ve zkratce jde o to, že hráči nejsou nastaveni se systémem odměn pomocí kreditů a s placenými loot boxy, což představuje ve stěžejním multiplayeru značné zvýhodnění pro ty hráče, kteří jsou ochotni platit nad rámec pořízení samotné hry, která už se sama prodává za "AAA ceny". 

To neuniklo firmě Blizzard, která zavětřila a neodpustila si využít tuto příležitost k rýpnutí. 



Blizzard si tak zatweetoval o tom, že potřebujeme odehrát přesně nula hodin, než si můžeme zahrát StarCraft II: Wings of Liberty či vyzkoušet jakéhokoliv Co-op velitele ve hře StarCraft II a pak dodala, že stejná hra obsahuje přesně nula pay-to-win mechanismů. 

Tyto tweety se samozřejmě vůbec nezmiňují o EA nebo o Battlefrontu II, ale je naprosto jasné, čeho se týkají, asi jako když Mat Everett z EA mluvil o "vývojářích z pohodlí křesla". 



reklama